Το who is who

Είναι 19 χρονών, έχει ύψος (1.93) και αγωνίζεται στις θέσεις 2′ και 3′.

Το μπάσκετ το ξεκίνησε στον Πιερικό.Εκεί μάλιστα ήταν εκ των αρχηγών του παιδικού τμήματος το οποίο είχε παίξει φάιναλ φορ για τα μπαράζ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Από μικρός άρχισε να ξεδιπλώνει τις ικανότητές του, είχε μέσο όρο γύρω στους 16 πόντους στο παιδικό και μάλιστα σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετείχε στο ανδρικό τμήμα του Πιερικού παίρνοντας χρόνο συμμετοχής σε ματς της Β’ Εθνικής! Συμμετείχε και στο εφηβικό τμήμα της ομάδας της Κατερίνης ενώ στα 15 του αλλά και στα 16 ήταν στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά την Βόρεια Ελλάδα.

Ακολούθως, λίγο πριν τα 17 του, μετακόμισε στον Βατανιακό στον οποίο “ήρθε” για τα καλά το αγωνιστικό… ξεπέταγμα του. Ήταν τόσο στο εφηβικό όσο και στο ανδρικό τμήμα ,ενώ τα νούμερα του ήταν άκρως ικανοποιητικά στα δύο τμήματα (στο εφηβικό ήταν αρχηγός) έχοντας περίπου 20 πόντους ανά ματς. Την σεζόν 2017-18 έπαιξε στην ΑΓΕΠ, την ομάδα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου ο οποίος είχε αγωνιστεί με επιτυχία στον Άρη. Ο Κατηρτζίδης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κι εκεί (έπαιξε στο εφηβικό αλλά και στο ανδρικό), με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων της Γ’ Εθνικής.
Την σεζόν 2018-2019 μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ την περασμένη σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ζέφυρου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ομάδα του Πολυγύρου:

Ένα ακόμη κομμάτι του μεταγραφικού παζλ της ομάδας που θα χτιστεί την σεζόν 2020-2021, αποτελεί ο νεαρός Άκης Κατηρτζίδης. Ο Άκης με καταγωγή από την Κατερίνη, γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2000, έχει ύψος 1,96 και αγωνίζεται στις θέσεις των shooting guard και small forward.

Άκη σε καλωσορίζουμε στον σύλλογό μας και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο με μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ένα ακόμη κομμάτι του μεταγραφικού παζλ της ομάδας που θα χτιστεί την σεζόν 2020-2021, αποτελεί ο νεαρός Άκης…

Δημοσιεύτηκε από Αθλητικoς Ομιλος Πολυγυρου στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020