Έπειτα από τετραετή θητεία στη Βέροια με τη φανέλα του Φίλιππου και τη σύντομη περσινή παρουσία του στην Α2, ο Ρίζος Καντάρκος επιστρέφει στη Β’ Εθνική. Αυτή τη φορά, για να ενταχθεί στο ρόστερ του Πολύγυρου.

Ο 37χρονος Σερραίος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και θα ενισχύσει τη φροντ λάιν της με την πλούσια εμπειρία του. Την προηγούμενη χρονιά έπαιξε πάντως ελάχιστα στον Φίλιππο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, που ήταν και ο λόγος που δεν συνέχισε μετά την επανέναρξη της Α2.

Στους τέσσερις αγώνες που εμφανίστηκε στην Α2, ο Καντάρκος είχε 2,0 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 8,0 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση του Πολύγυρου:

«Νέο μεταγραφικό απόκτημα για την ανδρική ομάδα του μπάσκετ, αποτελεί ο Ρίζος Καντάρκος. Ο Ρίζος αγωνίζεται στις θέσεις των ψηλών, έχει ύψος 2,04, είναι 37 ετών και έλκει την καταγωγή του από τις Σέρρες.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στον Φίλιππο Βέροιας, όπου έφτασε μέχρι την Α2 εθνική κατηγορία.

Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στην Ελπίδα Κοίμησης Σερρών και μετέπειτα αγωνίστηκε στην Ακαδημία Σερρών, στον ΑΕ Σερρών, στον Αστέρα Λάρισας,στην ΑΕ Λάρισας(Γ’ Εθνική),στον Αίολο Τρικάλων ( Β’ Εθνική), στον Αίαντα Ευόσμου (Γ’ Εθνική) και στον Ερμή Λαγκαδά(Β’ Εθνική).

Ευχόμαστε στον Ρίζο μία καλή χρονιά, απαλλαγμένη από τραυματισμούς και να γευτεί χαρές με την ομάδα μας».