Από την Ευκαρπία στον Πολύγυρο μετακόμισε ο Δημήτρης Ζαφειρούδης. Ο 23χρονος γκαρντ αποκτήθηκε στο πλαίσιο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από τον Πολύγυρο και θα τον ενισχύσει στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Ο Ζαφειρούδης θα καλύψει παράλληλα και το μεγάλο κενό στη θέση “1”, το οποίο δημιουργήθηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Στέλιου Λεπτοκαρίδη. Στον 1ο γύρο ο νεαρός γκαρντ έπαιξε σε οκτώ αγώνες με τη φανέλα της Ευκαρπίας, σημειώνοντας συνολικά 29 πόντους στον 4ο όμιλο.

Η ανακοίνωση του Πολύγυρου:

«Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προέβη το ανδρικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου μας

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ζαφειρούδη, τον οποίο η ομάδα μας απέκτησε από τον ΠΣ Ευκαρπίας (Β’ Εθνική).

Ο Δημήτρης είναι γεννημένος το 1998, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται στις θέσεις των guard.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια έπαιξε στα παιδικοεφηβικά τμήματα του Ανατόλια (Β’ Εθνική), όπου στέφθηκε μάλιστα και πρωταθλητής ΕΚΑΣΘ με την ομάδα U20.

Εν συνεχεία αγωνίστηκε ξανά στη ΧΑΝΘ (Β’Εθνική), όπου μέτρησε 8,4 πόντους Μ.Ο και 35 τρίποντα σε 27 αγωνιστικές.

Στη συνέχεια πέρασε από την Νάξο παίζοντας στην τοπική ομάδα Α.Π.Σ Φανάρια Νάξου (Γ’Εθνική) έχοντας 9,7 πόντους μ.ο. και 24 τρίποντα σε 17 αγωνιστικές.

Μετά τη σεζόν 2020-2021 αγωνίστηκε στα Ιωάννινα με την ομάδα IBC στο πρωτάθλημα του Γ’ ομίλου της Β’ Εθνικής, ενώ φέτος (2021-2022) στο πρώτο μισό πέρασε από την Ευκαρπία.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητικό παίκτη με αμυντικές ικανότητες και πολύ καλό σουτ τριών πόντων, που έρχεται να ενισχύσει την ομάδα μας στον δεύτερο γύρο, για το δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Δημήτρη καλωσήρθες στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε υγεία, καλή δύναμη και επιτυχίες».