Η αλλαγή στο ΔΣ του Μίλωνα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μας τις τελευταίες ημέρες φέρνει ήδη αναταράξεις στην ομάδα. Είναι γνωστές οι ιστορίες που όλοι μιλάνε και συζητάνε και το basketblog.gr, παρά το πόλεμο που έχει δεχθεί, δεν κάνει πίσω στην αποκάλυψη της αλήθειας με γεγονότα.

Ας δούμε τα γεγονότα με χρονική σειρά. Αρχικά είχαμε τις επιστροφές στον ιστορικό σύλλογο των κ. Αγγελόπουλου κ. Αποσκίτη, κ. Δήμα, κ. Σγουρού και άλλων ανθρώπων στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Κάτι που ήταν παράξενο μιας και ήταν αναπάντεχο αλλά όχι παράλογο.
Γράψαμε αναπάντεχο γιατί ειδικά προς τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, γιατί πριν λίγα χρόνια είχαμε τις επιθέσεις του συλλόγου στο πρόσωπο του και από πρώην συναθλητές του από τις εγκαταστάσεις του Μίλωνα.

Για την κόντρα ή καλύτερα τις διαφορές του κ. Σγουρού με τον κ. Σακελλαρίδη ή με τον κ. Αποσκίτη που είχε με το προηγούμενο προεδρείο δεν χρειάζονται αναλύσεις, αφού τα social media έχουν όλα τα στοιχεία και τα πρακτικά των ΓΣ και πριν τις εκλογές τα καταμαρτυρούν.
Βολές εκατέρωθεν, από ανθρώπους που στην ΓΣ, και καλό είναι αυτό, βρέθηκαν μονιασμένοι για ένα καλό κοινό σκοπό. Για αυτό και δεν είναι παράλογο.

Όταν πραγματικά συγχωρείς, δεν μπορείς βέβαια να αλλάξεις το παρελθόν, σίγουρα όμως μπορείς να αλλάξεις το μέλλον. Σε όλα αυτά προσθέστε και μερικούς παράγοντες που θέλουν να επιστρέψουν και αυτοί στο προσκήνιο, από το οποίο είχαν χαθεί εδώ και χρόνια, από τα χρόνια της Α1 του Μίλωνα. Τα χρόνια που ο σύλλογος δημιούργησε ένα μεγάλο χρέος που σύμφωνα με ανθρώπους του τα τελευταία χρόνια ξεχρεώθηκε.  

Καταλαβαίνετε ότι όταν στην ΓΣ το γήπεδο ξαφνικά γέμισε από πρόσωπα που είχαν χρόνια να φανούν στο κλειστό αλλά και άλλα που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ ή δεν έχουν σχέση με το σύλλογο αλλά με άλλους συλλόγους μπάσκετ, όλοι περιμένανε να δουν που θα οδηγήσει η ψήφος όλων αυτών των ανθρώπων.
Φαίνεται λοιπόν ότι η νέα διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένη από τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα που ανέβασε το μπάσκετ στην Β’ Εθνική χωρίς οφειλές, χωρίς γκρίνιες και όταν λέμε ομάδα, μιλάμε για διοίκηση, τεχνικό team και φυσικά τους χορηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν γίνεται κάτι διαφορετικό.

O Μίλωνας πήρε πρωτάθλημα στο τμήμα μπάσκετ μετά από 4 δεκαετίες για όσους δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα και αύξησε μέσα σε 1.5 χρόνο τα παιδιά στις υποδομές του, όπως λέει ο ίδιος ο σύλλογος.

 

Ποιο είναι όμως το νέο ΔΣ του συλλόγου;

  • Πρόεδρος : Μιχάλης Σακελλαρίδης  
  • Γενικός Γραμματέας : Βρανάς Γκρέκας, Ο Ταμίας : Νικόλαος Στεργίου ,
  • Αντιπρόεδρος Α’ : Σπυρίδων Κονιδάρης
  • Αντιπρόεδρος Β’ : Πέτρος Καμπούρης
  • Μέλη: Νικόλαος Κολλίντζας , Κωνσταντίνος Κορλός , Γεώργιος Βερρόπουλος, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Κωνσταντίνος Κεχράς, Ιωάννης Καραντώνης

 

Το ΔΣ της προηγούμενης διοίκησης είχε εμπιστευτεί το τμήμα βόλεϊ στον κ. Ταρνατώρο παραχωρώντας του όλο το τμήμα. Ανάλογη πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα ελέγχονται, δεν προχώρησε με το τμήμα μπάσκετ.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ο ένας από τους δημοφιλείς παράγοντες στην Ομοσπονδία μπάσκετ (4ος σε ψήφους στις εκλογές) και πετυχημένο επαγγελματικό στέλεχος, ο κ. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του ΔΣ, όπως δείχνουν τα γεγονότα μέχρι σήμερα και όχι απλά οι πληροφορίες μας.
Ενός τμήματος που ηγήθηκε ο κ. Ασημακόπουλος και την τελευταία χρονιά αφού εκτός από το πρωτάθλημα στο μπάσκετ αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις του, συνδέθηκε με την Real Madrid (Κορυφαίο σύλλογο με την καλύτερη Ευρωπαϊκή ακαδημία μπάσκετ) φέρνοντας πιο κοντά τους δυο συλλόγους, αυξάνοντας σε συμμετοχές τις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης και φέρνοντας και μια διάκριση εκτός των 4 γραμμών, στα διακριμένα προγράμματα για νέους στην Ελλάδα από τα Sports Marketing Awards.

 

 

Δεν συζητάμε για διακρίσεις σε τμήματα μικρών γιατί δεν είναι το ζητούμενο, αν και ο σύλλογος τροφοδοτεί με παιδιά και τον Ολυμπιακό, την μεγαλύτερη δύναμη στα νότια προάστια, αλλά και πολλούς συλλόγους σε παιδικά, εφηβικά των γειτονικών σωματείων.
Κυρίως όμως έφερε και ανθρώπους στο σύλλογο που είχαν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια, τοποθέτησε πρώην παίκτες του συλλόγου σε θέσεις κλειδιά (όπως τον Νίκο Ψυλέα) ή βρήκε και την κατάλληλη θέση σε αυτούς μιας και όλοι δεν πρέπει να γίνουν προπονητές, ενώ μεγάλοι πρώην διεθνείς παίκτες, όπως ο Γιώργος Γάσπαρης ή ο Δημήτρης Καζιάνης, ήρθαν κοντά στο σύλλογο και διδάσκουν τα νέα παιδιά στις Ακαδημίες. Ταυτόχρονα έφερε νέες χορηγίες και νέες εταιρείες (Goodys, Luanvi κτλ), άλλαξε την νοοτροπία με την στήριξη μόνο από την τοπική κοινωνία και άνοιξε τους ορίζοντες του συλλόγου.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι άνθρωποι που συνεργάστηκε ο σύλλογος σε επαγγελματικό επίπεδο είναι από τους κορυφαίους του χώρου, με χρόνια εμπειρίας στις Εθνικές Ομάδες και στην Α1 όπως ο Γιάννης Μακρογιαννάκης (φυσιοθεραπευτής) ή ο Θανάσης Αλεξανδράκης (γυμναστής).

 

 

Αν σκεφτείτε ότι όλα αυτά έγιναν από τις αρχές του 2020 και μετά καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια μοναδική πετυχημένη πρωτοβουλία, η οποία σαφέστατα είχε την στήριξη τότε του Πρόεδρου του Συλλόγου, κ. Μιχάλη Σακελλαρίδη, που και οραματίστηκε κάτι διαφορετικό από ό,τι υπήρχε μέχρι τότε στον Μίλωνα αλλά και εμπιστεύτηκε την νέα «ομάδα» μπάσκετ και την νέα σύνθεση διοικητικά και τεχνικά.

Θυμίζουμε ότι εκτός του κ. Σγουρού και αρκετά άλλα μέλη του συλλόγου ήταν εναντίον στις εκλογές της παράταξης του κ. Λιόλιου και πρόεδρου πλέον της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, την οποία υπηρετεί και ο κ. Ασημακόπουλος, αλλά στήριξε όλο το τμήμα μπάσκετ με μεγάλο «κόστος» γιατί ζητούσε όχι μόνο την αλλαγή αλλά και την στελέχωση με νέους ικανούς ανθρώπους της νέας ομοσπονδίας.
Φυσικά και όλα αλλάζουν και όλοι έχουν δικαίωμα αλλαγής γνώμης και είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε ανθρώπου. Αυτό όμως που είναι περίεργο είναι η αλλαγή στάσης απέναντι σε ένα ιστορικό momentum που έχει ο Σύλλογος στο μπάσκετ, με ένα καταξιωμένο προπονητή, με μια διοικητική και χορηγική ομάδα ανθρώπων υγιή.
Αν όλα αυτά τα συζητούσαμε υπό άλλες συνθήκες θα ήταν φυσιολογικό, αλλά το να παίρνεις πρωτάθλημα μετά από 40 χρόνια, να έχεις ομάδα πρότυπο σε όλα τα επίπεδα και να θέλεις να τα αλλάξεις όλα αυτά δεν νομίζουμε ότι είναι λογικό.

Τα όσα γίνανε τις τελευταίες μέρες και καταγράψαμε αναλυτικά και όχι με γενικότητες είναι λανθασμένα από όποια πλευρά να το δει κανείς αλλά φανταζόμαστε και νομικά μιας και ο προπονητής του Μίλωνα έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο!

Με όλα αυτά είναι απόλυτα λογικό ένας προπονητής του βεληνεκούς του Νίκου Καραγιάννη, ενός Έλληνα προπονητή που αποφάσισε να αφήσει την Α1 και την Α2 για τον Μίλωνα δίνοντας δείγματα εξαιρετικού μπάσκετ με παιδιά νέα και έμπειρα γεμίζοντας και πάλι το κλειστό της Νέας Σμύρνης μετά από χρόνια και κυρίως με την αναγνώριση από όλους τους αντιπάλους του, να σκέφτεται δυσοίωνο το μέλλον της ομάδας και το δικό του.
Πόσο μάλλον όταν μπορεί μέλη του ΔΣ να θεωρούν τον προπονητή μπάσκετ ως απλό υπάλληλο και όχι ως τον άνθρωπο που μαζί με την διοίκηση θα ηγηθεί και θα οδηγήσει σε ένα σκαλί παραπάνω το τμήμα καλαθοσφαίρισης. Ένας τεχνοκράτης υπάλληλος, όπως είχε γράψει σε αυτό στο σάιτ το 2010 ο Νικήτας Αυγουλής σε ένα κείμενο που διασώθηκε από το Coach Basketball. 

 

 

Για την ώρα, τηρεί την ηθική δέσμευση του πάνω από όλα, αν και βλέπει ότι έχει κτιστεί από την πλευρά του τμήματος μπάσκετ να κλονίζεται από την πρώτη μεταγραφή του συλλόγου, από την πρώτη μέρα, από τις πρώτες κινήσεις του τμήματος.
Οι κινήσεις των μελών του νέου ΔΣ και οι συζητήσεις είναι καθημερινές και οι ζυμώσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη (7/6) ίσως και νωρίτερα.