Μετά από μία σπουδαία χρονιά, η οποία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού, ο Τάκης Νικολακόπουλος αποχωρεί από την ομάδα της Ερυθραίας και πλέον πρέπει να θεωρείται παίκτης της Πεντέλης.

Ο Νικολακόπουλος δεν άργησε να βρει τον επόμενο “σταθμό” στην καριέρα του και έτσι ο 26χρονος φόργουορντ αποτελεί ήδη τη νέα μεταγραφική κίνηση της Πεντέλης, προσφέροντας ποιότητα στην ομάδα για τη νέα αγωνιστική σεζόν στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, έχοντας βέβαια συμμετοχές και με την ανδρική ομάδα μέχρι και την Α2. Στα 17 του χρόνια έκανε το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό ως έφηβος, όπου εκεί κατέκτησε και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το 2013. 

Από εκεί, ξεκίνησε επί της ουσίας την επαγγελματική του καριέρα με την ομάδα του Παγκρατίου στην Α2, ενώ αργότερα και στην ίδια κατηγορία προσέφερε τις “υπηρεσίες” του στην ομάδα του Ηλυσιακού. Ο Νικολακόπουλος μετράει και 10 συμμετοχές στην ΕΚΟ Basket League με τη φανέλα του Λαυρίου, ενώ μετά πανηγύρισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας με την ομάδα του Πανιωνίου. Ακόμα, είχε σημαντική συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τις ομάδες του Πανελευσινιακού, του Τρίτωνα και φυσικά του Πανερυθραϊκού, με τον οποίο κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική