Οι Μαχητές-Πειραματικού μετά από την πρώτη αναγνωριστική χρονιά τους στη Β’ Εθνική, θέλουν φέτος να βάλουν τις βάσεις για μία νέα αρχή, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική και θα μάχεται, όπως άλλωστε είναι και το όνομα του συλλόγου, σε όλα τα παιχνίδια.

Υπό αυτό το πρίσμα η διοίκηση του συλλόγου κινείται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog.gr, για την απόκτηση του Γιάννη Μητσάκη. Ο 36χρονος γκαρντ με πολυετή θητεία σε ομάδες του Βορρά, έμεινε ελεύθερος από το Στρατώνι και παρότι χαράσσει νέα πορεία σαν φυσιοθεραπευτής, δεν μένει μακριά από τη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ. Οι Μαχητές-Πειραματικού βρίσκονται σε επαφές μαζί του προκειμένου να τον πείσουν να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έχει γίνει και μάλιστα οι συζητήσεις δεν απέχουν από αυτή την εξέλιξη.

Ο Μητσάκης μπορεί να είναι 36 ετών όμως θεωρείται ένας… αειθαλής γκαρντ. Αυτό δείχνει άλλωστε και η περσινή του σεζόν, μιας και αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια, μετρώντας 7,9 πόντους. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Πευκοχώρι, τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, για τρία χρόνια στον ΓΑΣ Αετό με συμμετοχή και στην Α2,  στην Αναγέννηση Φλόγα, τη Δόξα Λευκάδας, τον Πιερικό Αρχέλαο, την Ξάνθη, τον Μακεδονικό, τον Αιγινιακό, την Κομοτηνή και το Ξυλόκαστρο