Από τα “πράσινα” του Πόλις Καλλιθέας στα… “ερυθρόλευκα” του Πανερυθραϊκού. Ο Στέφανος Σολωμός αποφάσισε να μετακομίσει στα βόρεια προάστια για λογαριασμό της ομάδας του Δημήτρη Χουχουλή προκειμένου για να την βοηθήσει να επιστρέψει άμεσα στην Α2. Ο πολύπειρος σέντερ μίλησε στο basketblog.gr για την μεταγραφή του στον Πανερυθραϊκό, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τον… αντίπαλο Χουχουλή.

“Χαίρομαι που θα είμαι μέλος του Πανερυθραϊκού τη νέα σεζόν, μέλος ενός πολύ αξιόλογου συλλόγου. Ήταν πρόκληση για μένα να πάω σε αυτή την ομάδα, που έχει τόσα χρόνια εμπειρίες στις εθνικές κατηγορίες, και συνάμα μία πολύ καλή εμπειρία και για μένα. Χαίρομαι που οι άνθρωποι του συλλόγου μου έδειξαν εμπιστοσύνη για να τους βοηθήσω στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Με τον κόουτς Χουχουλή έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές ως αντίπαλοι. Ήρθε, μάλλον, η ώρα να είμαστε και στην ίδια πλευρά”, είπε αρχικά ο 33χρονος σέντερ για να συνεχίσει αναφερόμενος στους λόγους που είπε το “ναι” στην πρόταση των “ερυθρολεύκων”: “Οι λόγοι είναι πολύ απλοί. Καταρχάς πρόκειται για μία ομάδα που έχει ιστορία και ένα πολύ καλό όνομα. Κατά δεύτερον, ο προπονητής της είναι καταξιωμένος, έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στις εθνικές κατηγορίες, ενώ, τέλος, και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ σημαντικό για μένα”.

Τέλος, ο Σολωμός κατέληξε μιλώντας για τους στόχους που υπάρχουν εν όψει της νέας σεζόν: “Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για στόχους, αφού το ρόστερ της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο Πανερυθραϊκός θέλει πάντα να είναι ανταγωνιστικός είτε στοχεύει στην άνοδο, είτε στην παραμονή, όπως πέρυσι. Είδαμε ότι ακόμα και πέρσι που υποβιβάστηκε, πέτυχε μεγάλες νίκες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το τι θα φέρει η χρονιά θα φανεί στην πορεία. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος…”