Ο Ματέι Στογιάνοβιτς αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Β’ Εθνική τα τελευταία χρόνια ,κάτι που το απέδειξε κι η φετινή σεζόν που πραγματοποίησε στον ΑΟΚ Χανιά. Συγκεκριμένα ο 27χρονος άσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Κρητικών και από τους λόγους που το σύνολο του κόουτς Κεσαπίδη τερμάτισε στην πέμπτη θέση του δευτέρου ομίλου με ρεκόρ 15-11.

Ο άλλοτε παίκτης του Πανερυθραϊκού ήταν από τους καλύτερους σκόρερ του ΑΟΚ, διότι μέτρησε 11 πόντους μέσο όρο σε 25 παιχνίδια. Έτσι ο Στογιάνοβιτς πραγματοποίησε ακόμη μία χρονιά στην Β΄ Εθνική με διψήφιο μέσο όρο πόντων, ενώ κορυφαία του σεζόν (2019-20) ήταν με τον Έσπερο Λαμίας όταν και σημείωνε  15,5 πόντους με 37 τρίποντα σε 21 αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμφανίσεις του με τον οργανισμό της Στερεάς Ελλάδος αποτέλεσαν διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Α2 και το Αγρίνιο, με το οποίο δεν πρόλαβε να παίξει πολύ, καθότι η σεζόν διακόπηκε εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού.

Η φετινή του παρουσία με τα Χανιά αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια δεν έχει περάσει απαρατήρητη κι ήδη μία ομάδα από την κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γερμανία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την περίπτωσή του. Βέβαια προτεραιότητα του παίκτη είναι η παραμονή στην χώρα μας, την στιγμή που θα ήταν ακόμη προτιμότερο να μείνει στην Αθήνα, λόγω σπουδών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζει την προσφορά από τον γερμανικό σύλλογο και πλέον απομένει να δούμε που θα συνεχίσει την καριέρα του ο 27χρονος άσος.