Η Ένωση Ιλίου, στην επάνοδό της στη Β’ Εθνική κατηγορία, θέλει να καταστεί πιο ανταγωνιστική απ’ ότι δύο χρόνια νωρίτερα, όταν και δεν είχε καταφέρει να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να γίνει, διαφοροποιώντας το επίπεδό της σε σχέση με αυτό που είχε στη Γ’ Εθνική, προσέχοντας τις μεταγραφικές κινήσεις που θα μπορέσουν να κάνουν αυτήν την επιθυμία πραγματικότητα. Μετά τις ανανεώσεις και όπως σας έχουμε αναφέρει, οι βασικές θέσεις, όπου θεωρεί ο Τάκης Πανούλιας ότι χρειάζεται ενίσχυση, είναι σε αυτές του «άσσου» και του ψηλού, έχοντας ήδη βρει έναν ψηλό με προοπτικές στο πρόσωπο του Παντελή Σκορδά και όντας πολύ κοντά μάλλον στο να βρει και τον πλέι-μέικερ που ήθελε, και μάλιστα… επιπέδου Β’ Εθνικής.

Ο λόγος για τον Διονύση Καπινιάρη, ο οποίος στην άρτι ληχθείσα αγωνιστική περίοδο, στέφθηκε πρωταθλητής με την φανέλα της Κύμης, η οποία ασφαλώς προβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία και προκαλεί φοβερή εντύπωση στο μεταγραφικό «παζάρι» με προσθήκες παικτών… επιπέδου Ευρωλίγκα. Ο 24χρονος γκαρντ, δεν φαίνεται να κερδίσει τη θέση του σε αυτό το ρόστερ, καθώς και στη σεζόν της Β’ Εθνικής δεν κατέγραψε πολλές εμφανίσεις, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ποιότητά του, η οποία φαίνεται και από τη συμμετοχή του στην απαιτητική Α2, με το Ψυχικό (2013-2014) και τους Ικάρους Σερρών (2012-2013).

Πρόκειται, επομένως, για μία πολύ σημαντική κίνηση εκ μέρους του συλλόγου του Ιλίου, ο οποίος δηλώνει δυναμικά το «παρών» για κάτι παραπάνω από… απλώς την παραμονή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.