Το φετινό καλοκαίρι ήταν κάτι παραπάνω από προβληματικό για τον Διαγόρα. Οι Ροδίτες είδαν τους κόπους των τελευταίων ετών να χάνονται ξαφνικά και αναπάντεχα η ομάδα να επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα, δύο βδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Η προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Τσακίρης καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να κρατήσει στο “σμαραγδένιο νησί” τη βάση της περσινής ομάδας και να κάνει λίγες διορθωτικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, έπεσαν αίφνης στο κενό.

Οι διεργασίες που υπήρχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα έφεραν πλήρη ανατροπή σκηνικού, αφού στο στρατόπεδο του Διαγόρα τόνιζαν μέχρι πριν λίγες ημέρες πως θα βρεθεί λύση και η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες το βράδυ, όμως, φανέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Ρόδο, ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας ωθήθηκε σε παραίτηση από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., κάτι που άφηνε τον Διαγόρα “γυμνό” από οικονομικής άποψης.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να μην κατέβει η ομάδα σε καμία εθνική κατηγορία και να επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα προσπαθώντας να ανασυνταχθεί και να δημιουργήσει από την αρχή μία ποιοτική ομάδα. Εξάλλου, η παραμονή του Γιάννη Τσακίρη στο τιμόνι του συλλόγου μόνο σίγουρη δεν είναι, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές από την περσινή σεζόν προς το πρόσωπό του.