Ο Έσπερος ΑΟΠΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Κυριακή(6/12, 17.00) τον Πανιώνιο για την 10η αγωνιστική στον Νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Ο Φίλιππος Ροκανάς παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Εσπέρου, τονίζοντας πως το όνομα του Πανιωνίου αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τους στόχους του και τις εντυπώσεις του από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα, με διαφορά η μεγαλύτερη που συμμετέχει στο πρωτάθλημα και το όνομά του αποτελεί κίνητρο για να τα δώσουμε όλα για τη νίκη»

Πού θα κριθεί το παιχνίδι;
«Στην άμυνα και στις λεπτομέρειες. Μπορεί μια φάση, ένα ριμπάουντ, ένα λάθος να παίξουν μεγάλο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Όπως είπα και στην αρχή το όνομα του Πανιωνίου μας δίνει κίνητρο, αλλά θέλουμε και τη νίκη, γιατί το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς».

-Είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και παράλληλα παίζεις μπάσκετ, είναι εύκολος ο συνδυασμός;
«Με προγραμματισμό όλα γίνονται. Προσωπικά, έχω αφήσει κάποιες άλλες δραστηριότητες για να μπορώ να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις του μπάσκετ. Είναι θέμα επιλογών».

-Ο στόχος σου;
«Να μπορέσω στο μέλλον να έχω ρόλο και χρόνο στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Φέτος μου δίνεται η ευκαιρία να είμαι μέλος της πρώτης ομάδας που συμμετέχει στη Β’ Εθνική και παράλληλα να αγωνίζομαι με τους Νέους Έσπερου ΑΟΠΑ στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η. Είναι εμπειρία πρωτόγνωρη».

-Βοηθάει τα νέα παιδιά, όπως εσύ;
«Σαφώς και βοηθάει. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να έχω χρόνο στη Β’ Εθνική, αλλά είναι σημαντικό να παρακολουθώ το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας. Από εκεί και πέρα, είναι επίσης σημαντικό να έχω παιχνίδια στα πόδια μου και είναι λύση η συμμετοχή με τους Νέους Έσπερου ΑΟΠΑ στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η».

-Η διαφορά στις δύο κατηγορίες;
«Πολύ μεγάλη. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Μόνο αυτό θα πω. Στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η υπάρχουν ομάδες που κάνουν προπόνηση μία-δύο φορές την εβδομάδα. Στη Β’ Εθνική μία φορά την εβδομάδα υπάρχει ρεπό και πολλές ώρες πρέπει να είμαστε στο γήπεδο».

-Τι σου έχει κάνει εντύπωση στη Β’ Εθνική;
«Η ποιότητα του πρωταθλήματος, των παικτών, οι ταχύτητες, τα πάντα. Όλες οι ομάδες έχουν στο ρόστερ τους παίκτες με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Για παράδειγμα, θα αναφέρω από το Ηράκλειο το Λιανό και τον Κερασοβίτη, από τον Παπάγου το Δορκοφίκη που μέχρι πέρυσι ήταν στην Α1 Εθνική, το Διαμαντόπουλο και τον Υφαντή και από το Κορωπί τον Αγαδάκο και το Σκλάβο. Από εμάς οι Καραβανάς, Ψαρόπουλος, Γκόβας. Όλοι αυτοί οι παίκτες κάνουν τη διαφορά».