Ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης ηττήθηκε χθες (28/2) στα «Δυο Αοράκια» από το Ηράκλειο με 73-71, φεύγοντας από την Κρήτη με πολλά παράπονα για την διαιτησία, κάτι που εκφράστηκε και μέσω ανακοίνωσης αλλά και μέσω των δηλώσεων του Αλέξη Παπαδάτου μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπως μας τις μετέφερε το «basketaki.news».

Ο Κεφαλλονίτης τεχνικός χαρακτηριστικά τόνισε: «Σήμερα (28/2) στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πάρα πολλά λάθη και έτσι δώσαμε το δικαίωμα στο Ηράκλειο να φύγει με εννιά πόντους (ημίχρονο). Από εκεί και πέρα στο δεύτερο μισό βελτιωθήκαμε, ήμασταν πολύ καλύτεροι, πιστεύω ότι δικαιούμαστε τη νίκη σήμερα. Θεωρώ όμως ότι κάποια σφυρίγματα που γίνανε ήταν απαράδεκτα από τους διαιτητές. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν απαράδεκτο. Ιδρώνουμε και εμείς, παίζαμε με την πρώτη ομάδα εκτός έδρας και διακινούμαστε το πενήντα πενήντα. Φωνάζει ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, που τον σέβομαι πάρα πολύ γιατί τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια, όπως και την ομάδα του Ηρακλείου γιατί έχω παίξει εδώ, φωνάζει φάουλ, κάνει ο παίκτης του φάουλ και ο διαιτητής δίνει «παίζεται». Πιστεύω ότι είναι κάποια πράγματα, τα οποία μας φέρνουν χρόνια πίσω στο ελληνικό μπάσκετ και δεν πρέπει να συμβαίνουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά το χθεσινό αγώνα της ομάδας μας(28/02/2016) στο Ηράκλειο από την πρωτοπόρο ομάδα του Πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής αναρωτιόμαστε :

1. Σε πόσες εβδομάδες είναι το Καρναβάλι ?
2. Εάν ο β΄διαιτητής κος Καρπάνος λόγω του νεαρού της ηλικίας του συμμετέχει σε group καρναβαλιού ή στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού λόγω της καταγωγής του από την Αχαϊα .
3. Εάν τις προσεχείς μέρες που είναι η παρέλαση ντυθεί πάλι διαιτητής και σε ποιό group θα συμμετέχει.
Στην Ελλάδα του 2016 το να ζητάς το αυτονόητο είναι ουτοπία.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.
Περαστικά στο μπάσκετ Κύριοι.
Εκ του ΔΣ