Με τον Γιώργο Σκαραφίκγα θα πορευτεί από εδώ και πέρα ο Ιωνικός, κάνοντας ξεκίνημα από το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Παπάγου στο κλειστό του Πλάτωνα.

Το ionikosbc.gr βρέθηκε χθες (2/11) πριν την απογευματινή προπόνηση της Ανδρικής Ομάδας του Ιωνικού στο κλειστό του Πλάτωνα, εκεί όπου ο νέος προπονητής του Ιωνικού Nικαίας – Barista Brothers, Γιώργος Σκαραφίγκας θα είχε τη δεύτερή του προπόνηση με τους νέους του παίκτες.

O Γ. Σκαραφίγκας εξέφρασε τα πρώτα του συναισθήματα για το νέο σταθμό στην καριέρα του, μιλώντας παράλληλα εγκωμιαστικά για τον κόσμο της Ομάδας, καλώντας τους φίλους του Ιωνικού να συνδράμουν σ’το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται από τους Νικαιώτες.

Κόουτς είναι η δεύτερη μέρα που βρίσκεσαι στην οικογένεια του Ιωνικού. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και πως μπορούν να αποτυπωθούν αυτές;

Το να δουλέψεις σε μια ομάδα σαν τον Ιωνικό είναι και πρόκληση και ιδιαίτερη τιμή. Έχω περάσει εδώ μέσα (σσ. στο κλειστό του Πλάτωνα) και σαν αντίπαλος πολύ δύσκολες στιγμές. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη δυναμική και μεγάλη ιστορία. Υπάρχει μια υγιής κατάσταση την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε, κάνοντας μια καλή πορεία, όσο γίνεται, παιχνίδι με παιχνίδι, να δείξουμε κάποια σημάδια βελτίωσης και ατομικά και ομαδικά και να περάσουμε μια καλή χρονιά, χωρίς να μπορούμε αυτή τη στιγμή να οριοθετήσουμε στόχο παρά μόνο παιχνίδι με το παιχνίδι.

Τι ήταν που σε κέρδισε και σε έκανε να έρθεις στον Ιωνικό;

Καταρχάς όλα τα προηγούμενα που είπα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Επίσης η προσέγγιση των ανθρώπων ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο, ο τρόπος δηλαδή και η πρώτη επαφή που κάναμε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο.

Τι καινούργιο να περιμένει να δει ο κόσμος από την ομάδα που δεν είδε μέχρι τώρα;

Ο κόσμος πάντα είναι το μεγάλο όπλο του Ιωνικού. Υπάρχει πίεση στα παιδιά. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή πόσο μπορούν να την αντέξουν. Μάγοι δεν υπάρχουν πλέον. Ευελπιστώ μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε τα καλά τα δώρα.

Ο κόσμος όπως είπες ήταν πάντα δίπλα στην Ομάδα. Γνωρίζεις ενδεχομένως ότι είναι και απαιτητικός. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να του δώσεις;

Ο κόσμος είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ομάδας, αυτή τη στιγμή. Και όπου και να ήταν η Ομάδα, ήταν δίπλα, είτε ήταν Α’ ΕΣΚΑΝΑ είτε Α1, παλιότερα. Ο κόσμος θα πρέπει να περάσει με θετικό τρόπο, δίνοντας το θετικό μήνυμα στους παίκτες, αυτό που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει. Γιατί ο Ιωνικός είναι ο κόσμος του. Μην ξεχνάμε ότι είναι 12 καινούργια παιδιά σε μια ομάδα που είναι μαζί δύο μήνες όλους κι όλους. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να καταλάβουν. Θα πρέπει ο κόσμος να τους εγκλιματίσει και να τους δώσει να καταλάβουν που παίζουν.