Ο Πανιώνιος ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα πραγματικότητα για τον ίδιο και την ιστορία του, επικρατώντας στο Κορωπί της ομώνυμης ομάδας με 72-56, και δείχνοντας ότι έχει μπει σε σωστές βάσεις αναφορικά με τον στόχο που υπάρχει στην «πλατεία», ο οποίος δεν είναι άλλος, από την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει.

Ιδανικός για αυτή την «δουλειά» δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σορώτο, ο οποίος «πάντρεψε» με αρμονία το παλιό με τον καινούργιο, βλέποντας την ομάδα του να εφαρμόζει στο ακέραιο τις οδηγίες του.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog.gr τόνισε ότι η ομάδα του κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα που χτίστηκε μόλις πριν 10 ημέρες.

-Μεγάλη νίκη για τον Πανιώνιο, μια ομάδα που φτιάχτηκε πριν από 10 μέρες. Ποιο είναι το πρώτο σχόλιο;

«Όντως είναι πολύ μεγάλη νίκη. Σκεφτείτε πως ένας από τους καλύτερους μας παίκτες στην σημερινή αναμέτρηση, ο Ζώρζος, προστέθηκε μόλις την Πέμπτη στην ομάδα. Συνολικά δέκα μέρες είμαστε όλοι μαζί και δουλεύουμε. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθούμε στην φανέλα και στον πολύ μεγάλο σύλλογο που υπηρετούμε. Θέλω ο κόσμος του Πανιωνίου, τον οποίο ευχαριστούμε κιόλας για την σημερινή παρουσία του, να γνωρίζει ότι θα τα δώσουμε όλα , προκειμένου να τον κάνουμε χαρούμενο»

Ποιος είναι ο στόχος για την ομάδα αυτή την στιγμή;

Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι προς το παρόν, και μέσα από αυτά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για στόχους.

Η απόκτηση του Νίκου Μίχαλου θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα;

«Mας έχει δώσει μεγάλη ποιότητα ο Νίκος (Μίχαλος). Επιθετικά, είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά που έχουν παίξει στο ελληνικό μπάσκετ, και σίγουρα θα μας βοηθήσει σε όλους τους τομείς».

Επίσης, βλέπουμε και τους πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν την περασμένη χρονιά στον Ηλυσιακό, να μεγαλώνουν σιγά σιγά.  Παίζει ρόλο και το “βάρος” της φανέλας που φοράνε;

«Όταν έρχεσαι στον Πανιώνιο, πρέπει να έχεις τα “καρύδια” για να το αντέξεις. Τα παιδιά δείχνουν ότι το “έχουν”, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα».

Η γνώμη σας για την αντίπαλη ομάδα του Κορωπίου;

«Είναι μια έμπειρη ομάδα. Το λέω τώρα και να με θυμηθείτε, θα πάει πολύ καλά. Έλειπε ο Τύρλας με την Εθνική Ενόπλων, ο Σκλάβος έχει ημιτελή προετοιμασία με την ομάδα και αυτός. Πιστεύω θα είναι μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν».