Ήταν ο μοναδικός (παρών), ο Αλέξης Αλεξίου, από πλευράς διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, χθες, στην άνιση μάχη της στα γραφεία της Σουπερλίγκας.

Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για ευνόητους λόγους έλειπαν. Ο κ. Αλεξίου, που “φαρμακώθηκε” το βράδυ της Κυριακής, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των “Ενωσιτών” μετά την “τραγωδία” με τον Πανθρακικό, που άνοιξε τον δρόμο στον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας, έχει μπροστά του και τον αγωνιστικό “εφιάλτη” της μπασκετικής ομάδας, που όμως σφύζει άκρας υγείας. Πρωτοφανές για τα δεδομένα του συλλόγου που ταράσσεται συθέμελα

Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με τους υπεύθυνους φορείς προκειμένου για το μπαράζ ανόδου, που θα γίνει στη Λάρισα (το πιθανότερο πια), με τον Ηρακλή. Ο κ. Αλεξίου συναισθάνεται, ότι οι εξελίξεις στην ΠΑΕ και η πίκρα διαρκείας “έχουν παγώσει” το αίμα των “κιτρινόμαυρων” ολούθε, πλην όμως διατηρεί το Τμήμα Μπάσκετ σε εξαιρετικό επίπεδο.

Τα μηνύματα, που λαμβάνει είναι ότι η ΑΕΚ παραμένει σε άριστη κατάσταση και αυτοσκοπός είναι η νίκη την Κυριακή με την Ένωση Ιλίου, στο Ίλιον, προκειμένου να εξαντληθούν οι όποιες ελπίδες για την πρωτιά.

Επίσημα οι “Ενωσίτες” θα ασχοληθούν από την Δευτέρα με το μπαράζ, οπότε και η ΕΟΚ αναμένεται να ορίσει το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα. Δυσφορία για την “μακρινήΛάρισα (αν τελικώς είναι αυτή η πόλη) υπάρχει κι ας μην εκφράζεται δημόσια, αφού πρόδηλο είναι, ότι η ΑΕΚ “όπου γης” θα εξαντλήσει τα εισιτήρια που της αναλογούν. Μέχρι και πρότινος, πάντως, η Αστυνομία ετοιμαζόταν για την διεξαγωγή του μπαράζ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ο Αλεξίου θα “παίξει” πιθανότατα μία επένδυση ιδιαίτερα υψηλή για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής σε έναν αγώνα, αφού αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Το όραμα δεν διαφοροποιείται. Το πλάνο τριετίας έχει ως αναγεννησιακό τέρμα τη σύσταση νέας ΚΑΕ στην A1 την περίοδο 2014-2015. Την 21η ή την 28η Απριλίου η πρώτη παρένθεση (μέχρι την επιστροφή στα σαλόνια) κλείνει…