Ο Αλέξανδρος Σπανός αποτελεί ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιωνικού Νικαίας, όντας έτοιμος να επανέρθει δυναμικά μετά την άτυχη περσινή σεζόν στο Παγκράτι, όπου αγωνίστηκε ελάχιστα, όντας τραυματίας. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο επίσημο site της ομάδας τόνισε ότι αισθάνεται όμορφα στην ομάδα της Νίκαιας ενώ δεν κρύβει την ικανοποίηση του ότι αποτελεί το νέο αρχηγό της ομάδας.

Αναλυτικά:

Το ionikosbc.gr βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και του παιχνιδιού με την Ερυθραία και πήρε συνέντευξη από τον Αλέξανδρο Σπανό, νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ομάδας μας και συνάμα νέο αρχηγό της Ομάδας. Ο Αλέξανδρος μας περιέγραψε για το πως αισθάνεται που αποτελεί μέλος του Ιωνικού, μας μίλησε για τη διαδικασία της προετοιμασίας, για το πως είναι να είσαι αρχηγός στον Ιωνικό, για τον κόσμο της Ομάδας αλλά και τις σκέψεις του για την πρεμιέρα στη Ν. Ερυθραία.

Ανακοινώθηκες πριν λίγες ημέρες και επίσημα αν και έκανες προπονήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα που βρίσκεσαι στον Ιωνικό;

Αισθάνομαι πολύ όμορφα από την πρώτη στιγμή. Μας ταλαιπώρησε λίγο το θέμα Α2 ή Β’ Εθνική, αλλά είχα δώσει την υπόσχεσή μου αρκετά νωρίτερα και κυρίως λόγω του τρόπου που με προσέγγισε και ο προπονητής αλλά και οι άνθρωποι της Ομάδας. Το ότι δηλαδή είναι άνθρωποι του μπάσκετ και τους χαρακτηρίζει επαγγελματικότητα και ξέρουν τι κάνουν. Έχω ακούσει επίσης πολλά πράγματα και για τους οπαδούς της Ομάδας και βλέπω ότι είναι ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο οπότε πραγματικά αισθάνομαι πολύ όμορφα.

Όσον αφορά την προετοιμασία της Ομάδας όλο αυτό το διάστημα;

Η προετοιμασία ήταν αρκετά σκληρή μπορώ να πω. Είχε αρκετό τρέξιμο, φαίνεται και στο παιχνίδι μας αλλά μπορώ να πω πως κύλησε ομαλά, χωρίς τραυματισμούς χωρίς τίποτα.

Από τα φιλικά που δώσαμε μέχρι τώρα έχουμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα ή ακόμα είναι πολύ νωρίς;

Είναι νωρίς. Τα φιλικά πολλές φορές μπορούν να σε μπερδέψουν. Να κρατήσουμε τα θετικά. Τα αποτελέσματα κάπως θετικά, υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα αλλά δεν είναι ασφαλή.

Εκλέχθηκες από τους συμπαίκτες σου και θα είσαι ο νέος αρχηγός της Ομάδας. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

Μπορώ να πω ότι το ήθελα, δεν θα το κρύψω γιατί όλα τα παιδιά είναι φίλοι. Τους ξέρω από πριν από δω. Έχουμε συναντηθεί με τις Εθνικές, με κλιμάκια ή σε άλλες ομάδες οπότε ήταν μια ωραία ανταμοιβή.

Έχεις ενημερωθεί για τον κόσμο γενικότερα και την κατάσταση που επικρατεί εδώ, ενδεχομένως να έχεις δει και κάποια βίντεο. Ένα μήνυμα που θα ήθελες να του δώσεις;

Πιστεύω ότι το πιο σωστό που μπορούμε να πούμε στον κόσμο και ισχύει αυτό είναι ότι παλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο. Θα δώσουμε το 100%. Αν γίνει αυτό που εγώ από μέρος μου το υπόσχομαι, νομίζω ότι η Ομάδα θα πάει πολύ καλά.

Τέλος, όσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι στη Ν. Ερυθραία, ένα σχόλιο επ’ αυτού.

Είναι περίεργο παιχνίδι και λόγω πρεμιέρας. Είναι πολύ δυνατή έδρα, ανέκαθεν. Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ως ένα γενικότερο μήνυμα, ο Αλέξανδρος θέλησε να ευχηθεί υγεία σε όλους μιας και εκείνος ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό πέρσι και καλή αγωνιστική χρονιά.