Η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογική της θέση, καθώς έπειτα από 11 αγώνες είναι 4η (μαζί με Φανάρια Νάξου, Έσπερο Καλλιθέας) με απολογισμό επτά νίκες και τρεις ήττες.

Ένας από τα βασικά γρανάζια της ΦΕΑ, ο Αλέξανδρος Στεργιάκης, παραχώρησε συνέντευξη στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, μερικές ημέρες μετά τη νίκη επί του Αργοναύτη Ραφήνας

– Αλέξανδρε, ποιο θεωρείς πως ήταν το κομβικό σημείο για το τελικό αποτέλεσμα;

«Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι της εμβόλιμης αγωνιστικής. Ήταν μία πολύ περίεργη ημέρα μετά από ένα κουραστικό ταξίδι από και προς την Κεφαλλονιά. Το νούμερο ένα που είχαμε συζητήσει στα αποδυτήρια ήταν να μπούμε συγκεντρωμένοι από την αρχή, να διαβάσουμε μέσα από το παιχνίδι τον αντίπαλο, όπως μας είχε ζητήσει ο προπονητής μας, και νομίζω πως το κάναμε στο 100%. Νομίζω πως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, κάναμε ό,τι έπρεπε και αυτό φαίνεται και στο τελικό αποτέλεσμα».

– Ακόμη και με τη νίκη που πέτυχε η ομάδα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που θα πρέπει να βελτιώσετε;

«Σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες. Τις δουλεύουμε μέρα με την μέρα. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί πάλι μετά από πάρα πολύ καιρό. Παρόλα αυτά έχουμε τους τραυματίες, τον Βασίλη τον Αφαλίδη εκτός, περιμένουμε τον Γιάννη Παπακώστα, αλλά είναι πολύ σημαντικό για να βρισκόμαστε και στις προπονήσεις για να ρολάρει η ομάδα ακόμη περισσότερο».

– Πόσο αλλάζει αυτό το αποτέλεσμα το πλάνο και τους στόχους της ομάδας;

«Το πλάνο παραμένει το ίδιο. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ευχαριστιόμαστε πολύ το μπάσκετ κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Αποδίδουμε καλύτερα και ο στόχος μας ήταν από την αρχή να το διασκεδάσουμε, το κάνουμε και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό».

– Σε λίγες ημέρες αφήνουμε πίσω το 2021 και υποδεχόμαστε το νέο έτος. Μία ευχή για το 2022;

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Τα πράγματα φαίνεται να είναι ακόμη δύσκολα με την πανδημία του κορονοϊού, οπότε μόνο υγεία και να μείνουν ανοικτά τα γήπεδα και να συνεχίσουμε τον αθλητισμό μας».