Αναλλοίωτη παρέμεινε η κατάσταση στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα αυτή την αγωνιστική, αλλά όχι και στην “ουρά”. Εκεί, οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση αφού όσο περνούν οι αγωνιστικές, τα πράγματα περιπλέκονται. Το basketblog.gr μάζεψε τα πέντε στοιχεία που του έκαναν εντύπωση από την 15η στροφή του πρωταθλήματος και σας τα παρουσιάζει σε ένα ακόμα Top 5.

“Διπλά” για Α2

Ηρακλής και Φίλιππος Βέροιας δοκιμάζονταν αυτή την αγωνιστική σε δύο δύσκολες έδρες αφού αντιμετώπιζαν Μαρούσι και Μεταμόρφωση Βόλου, αντίστοιχα. Αμφότερες οι ομάδες, όμως, έκαναν το καθήκον τους κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα και παρέμειναν σε τροχιά τίτλου. Ειδικά η νίκη του “Γηραιού” αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που επετεύχθη στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης και πέταξε, όπως όλα δείχνουν, εκτός μάχης την ομάδα των βορείων προαστίων.

Ανεβάζει στροφές

Η εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν σημαντική, αλλά η εντός έδρας επιτυχία απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ. ήταν ακόμα πιο σπουδαία για τον Πιερικό Αρχέλαο. Οι “μελανόλευκοι” πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και, πλέον, δείχνουν ικανοί να δημιουργήσουν σερί και να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Η διακοπή του πρωταθλήματος αποδείχθηκε πως λειτούργησε ευεργετικά για το Αιγάλεω, το οποίο τον τελευταίο μήνα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η ομάδα του Σάββα Κατσούνη πέτυχε κόντρα στο Ανατόλια την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της με αποτέλεσμα να “σκαρφαλώσει” στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Ηρακλή και Φίλιππο Βέροιας. Την προσεχή Κυριακή το “Σίτι” υποδέχεται τη Μεταμόρφωση Βόλου θέλοντας να αυξήσει το σερί του και, εν συνεχεία, να ταξιδέψει στη Βέροια για το παιχνίδι με τον τοπικό Φίλιππο προκειμένου να ρίξει… ζαριά ανόδου.

Επιτέλους… νίκη

Η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου επανέφερε την ηρεμία στο στρατόπεδο της ΜΕΝΤ. Οι “κυανόλευκοι” ανάσαναν βαθμολογικά και, πλέον, επανήλθαν δυναμικά στη μάχη της “ουράς” αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Ο Σωτήρης Νικολαϊδης πέτυχε την πρώτη του νίκη ως προπονητής στη ΜΕΝΤ και κόντρα στον Ιωνικό Ν.Φ. την προσεχή Κυριακή ελπίζει να τις διπλασιάσει.

Και τώρα… τρέχει

Η νέα εντός έδρας ήττα από το Αιγάλεω έβαλε το Ανατόλια… σε περιπέτειες. Οι “κυανοκίτρινοι” έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα και, πλέον, παλεύουν με νύχια και με δόντια να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Δημήτρη Τσούρμα έχει την ποιότητα και το βάθος να πετύχει τον στόχο της, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να σημειώσει επειγόντως κάποιες μαζεμένες νίκες.