Επιστροφή στα παλιά “λημέρια” για τον Ανδρέα Πελεκούδα, ο οποίος γύρισε ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία “ανδρώθηκε”, τον Έσπερο ΑΟΠΑ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Basketblog.gr από τις 15 Ιουνίου.

Ο 28χρονος σέντερ αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Πατρών από το 2012, και από το 2013 στην Α1, όμως, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο αχαϊκό συγκρότημα για να το ενισχύσει, ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (Νότιος Όμιλος), από τη νέα χρονιά.

Ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εσπέρου: “Επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον και θέλω να βοηθήσω την προσπάθεια της ομάδας που ανδρώθηκα μπασκετικά και να δικαιώσω όλους όσοι με πίστεψαν και συνέβαλλαν στην επιστροφή μου. Ο Έσπερος ΑΟΠΑ όλα αυτά τα χρόνια που εγώ ήμουν μέλος, αλλά και την τετραετία που απουσίασα, έχει δείξει δείγματα γραφής. Τον διέπει σοβαρότητα, συγκεκριμένη φιλοσοφία, στηρίζει πρώτα από όλα το μπάσκετ σαν άθλημα και είναι μεγάλη μου χαρά που ανήκω και πάλι στις τάξεις του“.

Η ανακοίνωση της ομάδας: “Ένα δικό μας παιδί, ο Ανδρέας Πελεκούδας (27/07/1987, 2,10μ.), επιστρέφει στην οικογένεια του Έσπερου ΑΟΠΑ. Ο Ανδρέας Πελεκούδας, που αγωνίζεται στη θέση του σέντερ, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Έσπερο ΑΟΠΑ και το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι και τη σεζόν που πέρασε (2015-2016)”.