Την φανέλα του Πανελευσινιακού θα φοράει στην προσεχή αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Κυριακόπουλος. Ο πολύπειρος γκαρντ είναι παλιός γνώριμος της ομάδας, καθώς είχε ξαναπαίξει στους «σταχυοφόρους» την διετία 2011-13.

Ο 35χρονος γκαρντ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη διαδρομή ως τώρα στα σαλόνια και τα αλώνια του μπάσκετ, καθώς έχει παίξει σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Εχει φορέσει τις φανέλες πολλών ομάδων (ΔΑΣΑΛ, Πανιώνιος, Ρέθυμνο, ΚΑΟΔ, Ολυμπιάδα, ΑΕΛ, Δόξα Λευκάδας, Καστοριά) με μεγαλύτερη βέβαια εκείνη της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελευσινιακού και οι πρώτες δηλώσεις του 35χρονου (1.88μ.) γκαρντ ως παίκτη της ομάδας:

«Η οικογένεια του Πανελευσινιακού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή του Γιάννη Κυριακόπουλου στις τάξεις της ομάδας».

Ο έμπειρος πλέιμεϊκερ επιστρέφει στην ομάδα που… απογείωσε την καριέρα του και τόνισε πως “είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα ξανά στην Ελευσίνα. Έζησα μεγάλες στιγμές με την ομάδα και τους ανθρώπους της”.

Επίσης είπε, σχετικά με τους στόχους του συλλόγου: “Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Για την ομάδα αυτή δεν υπάρχει ταβάνι”.

Το ρεκόρ με τα 9/9 τρίποντα

Το 2011 (19/3) σε ένα ματς της τότε ομάδας του, του Ρεθύμνου με τη Νήαρ Ηστ στην Α2 ο Κυριακόπουλος είχε πάρει φωτιά από τα 6.75μ. και έσπασε τα κοντέρ στα τρίποντα. Ο τότε γκαρντ των Κρητικών έβαζε τα τρίποντα με κλειστά μάτια, πέτυχε 9/9 και έσπασε όλα τα ρεκόρ που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες. Το ρεκόρ είχε ως τότε ο Αυστραλός, Μπραντ Νιούλεϊ, ο οποίος είχε πετύχει 7/7τριπ. σε έναν αγώνα της τότε ομάδας του, του Πανιωνίου απέναντι στην ΑΕΚ στην οποία έπαιζε πιο μετά στην καριέρα του.