Σπουδαία νίκη πήρε το Περιστέρι το οποίο παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ επιβλήθηκε του γηπεδούχου Παγκρατίου με 73-70, με τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό και να έχουν ως μεγάλη έκπληξη τον Ανδρέα Γιαννίκο, ο οποίος προέρχεται από τα εφηβικά του Παναθηναϊκού. Ετσι, το Περιστέρι προκρίθηκε στον τελικό του 13ου τουρνουά “Μαστρογιάννεια” όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα την ΑΕΚ (20:00) στο κλειστό του Μετς.

Αντίθετα, οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου εμφανίστηκαν αρκετά αγχωμένοι, και παρά το μεγάλο χρόνο συμμετοχής που έδωσε ο Έλληνας τεχνικός στους νεαρούς παίκτες που διαθέτει, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, καθώς είχαν μέτρια αντίδραση στην περιφερειακή άμυνα, αλλά και στην αντιμετώπιση του Δημήτρη Χριστόδουλου.
 
Όσο αφορά το παιχνίδι, το Περιστέρι επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του έχοντας σε πολύ καλή βραδιά εκτός από τον Χριστόδουλο, τον Άλκη Παππά και Νίκο Βούλγαρη.
 
Από την πλευρά τους οι “ροσονέρι” κατάφεραν να προσπεράσουν στις αρχές της τρίτης περιόδου με 45-44, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να ακολουθήσουν στο σκορ. Ανέτοιμοι εμφανίστηκαν οι Αλέξης Ράπτης και Τόλης Κουτρούλιας των οποίων η αγωνιστική άνοδος θα βοηθήσει τα μέγιστα το Παγκράτι, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν οι Φώτης Βασιλόπουλος, Μάριος Δερμιτζάκης, Αντώνης Μιχάλογλου και ο Κωστής Δέδες.
 
Σήμερα (Σάββατο 28/9) το Παγκράτι θα αντιμετωπίσει τον μικρό τελικό της διοργάνωσης τον Φιλαθλητικό (18:00).
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 70-73
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 35-42, 51-59, 70-73
Παγκράτι (Καλαμπάκος): Νικολακόπουλος 2, Κακαργιάς 4, Δέδες 19 (2), Βασιλόπουλος 11 (1), Ψαρόπουλος 5 (1), Δερμιτζάκης 8, Ράπτης 2, Κουτρούλιας 10, Αγγελόπουλος, Μιχάλογλου 7, Πετρόπουλος 2, Ελευθερίου.
Περιστέρι (Βλάχος): Παππάς 9 (1), Τσαμπής, Ξιούρας 5 (1), Γρύλλης 3, Βούλγαρης 14 (3), Χριστόδουλος 16, Γιαννίκος 8 (2), Σκούταρης 9 (2), Σκουλίδας 5 (1), Κακλαμανάκης 4.