Ο Βίκος Ιωαννίνων μπορεί να είναι νεοφώτιστος στην Β’ Εθνική, όμως στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι να πάρει και το δικαίωμα ανόδου στην Α2. Μάλιστα στην διοικούσα επιτροπή του Βίκου βρίσκονται τα άτομα που είχαν αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣ, τον οποίο κι ανέβασαν την Α2, αλλά δεν κατάφεραν να κατεβάσουν την ομάδα. 

Οι διαθέσεις της ομάδας της Ηπείρου φάνηκαν από το γεγονός της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου από τον πρωταθλητή με τον Αίαντα Ευόσμου Θωμά Κωστόπουλο, ο οποίος πιθανότατα θα κληθεί να διαχειριστεί ένα γεμάτο ρόστερ. Οι Γιαννιώτες έχουν έρθει σε συμφωνία με τον άσο του Λευκίππου Ξάνθης Γιώργο Μαυρογίαννη (1992, 1,93μ), που είχε βασικό ρόλο στο σωματείο της Θράκης.

Βέβαια οι κινήσει των νεοφώτιστων δεν σταματούν εκεί, διότι βρίσκονται μία ανάσα από την συμφωνία με τον Γιάννη Κoτσάνο (1991, 2,07μ), ο οποίος συνυπήρξε με τον Κωστόπουλο στην περυσινή πρωταθληματική σεζόν του Αίαντα. Μάλιστα ο έμπειρος ψηλός είχε σημαντικό ρόλο στο σημαντικό επίτευγμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, άρα πρόκειται για μία κίνηση που θα προσδώσει εμπειρία και ποιότητα στον Βίκο.