Η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανήκει στην ιστορία, με την μάχη σε κορυφή και “ουρά” να έχει αποκτήσει μία άγρια ομορφιά. Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν το Ψυχικό, το οποίο άλωσε την έδρα του Αετού, ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου επί της Χαλκίδας παραμένοντας στο κόλπο της παραμονής.

Τρένο δίχως φρένα

Η εξαιρετική πορεία του Ψυχικού επαληθεύτηκε σε ακόμα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν αυτό κόντρα στον Αετό. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα πέρασε νικηφόρα από ακόμα μία έδρα με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής και να… απολαύσει το ρεπό του αυτό το Σάββατο χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Οι “κυανοκίτρινοι” πέτυχαν την 11η συνεχόμενη νίκη τους και περιμένουν το πέρας της 17ης αγωνιστικής για να μάθουν αν το προβάδισμά τους θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Αλλάζει τα δεδομένα

Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και να τον καταδικάσουν σε υποβιβασμό ίσως θα πρέπει να… αναθεωρήσουν. Η ομάδα του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου πέτυχε νίκη – “χρυσάφι” απέναντι στη Χαλκίδα και διεύρυνε το αήττητο σερί της δηλώνοντας και πάλι “παρών” στη μάχη της “ουράς”. Οι “κόκκινοι” είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας και το αποδεικνύουν ποικιλοτρόπως. Αν, μάλιστα, καταφέρουν να κάμψουν την αντίσταση και του Αμύντα το προσεχές Σάββατο (16/02, 17:00), τότε θα εξελιχθούν από αουτσάιντερ σε… φαβορί για την παραμονή στην κατηγορία.

Εξαντλεί τις πιθανότητές του

Το έργο του Αμύντα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων μόνο εύκολο δεν είναι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι “πορτοκαλί” έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Αντίθετα, κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν βλέποντας τις επόμενες δύο αγωνιστικές ως τις πλέον κρίσιμες γι αυτήν τους την προσπάθεια. Και όχι άδικα από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν Κρόνο Αγ. Δημητρίου (εκτός) και ΑΕΚ (εντός). Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου δεν τα παρατά…

Εμφατικό τέλος στις ήττες

Τρεις συνεχόμενες αποτυχίες ήταν πολλές για τον Πανερυθραϊκό, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Οι “κόκκινοι” επικράτησαν του Δούκα με 77-60 και διατηρήθηκαν σε απόσταση… ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο στρατόπεδο της ομάδας των βορείων προαστίων ανακτήθηκε η χαμένη αυτοπεποίθηση και, πλέον, αντιμετωπίζουν το επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ένωση Ιλίου ως μία καλή ευκαιρία να “καθαρίσουν τη μπουγάδα”.

Επιστροφή στην… πραγματικότητα

Το “διπλό” επί του Εσπέρου ΑΟΠΑ είχε ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο της Χαλκίδας, αλλά η εντός έδρας “σφαλιάρα” από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου ήρθε να τους… προσγειώσει. Οι “μπλε” έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και να αποκτήσουν προβάδισμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.