Η επιστροφή του Σωτήρη Μπουρδάνου στη Β’ Εθνική έπειτα από τριετή απουσία συνδυάζεται φυσικά με την άνοδό του στον ιστορικό πίνακα των σκόρερ. Ο 35χρονος γκαρντ της Νίκης Βόλου δεν σκόραρε πολύ στην ήττα από τον Ερμή Σχηματαρίου, έβαλε όμως αρκετούς πόντους (11), ώστε να φτάσει τους 2111 στην καριέρα του και να πατήσει το πόδι του στο Top 50 της κατηγορίας. Τόσους πόντους έχει και ο Σάββας Κυριακίδης.

Η Νίκη Βόλου είναι η 9η ομάδα με την οποία αγωνίζεται ο Μπουρδάνος στη Β’ Εθνική μετά τη Σιάτιστα, τον ΚΑΟΔ, τη Δόξα Λευκάδας, την Αναγέννηση/Φλόγα, τον Κεραυνό Αιγίου, το Δούκα, το Κορωπί και το Στρατώνι.

Σε άλλα τέσσερα ιστορικά στοιχεία από τη Β’ Εθνική…

  • Ο Άλκης Παππάς συνεχίζει ακάθεκτος την αναρρίχησή του στον ιστορικό πίνακα των σκόρερ. Με τους 22 πόντους που έβαλε στην τελευταία νίκη του ΝΕΟΛ (στην Πεντέλη), έφτασε τους 2584 στην κατηγορία και προσπέρασε τον Παναγιώτη Κιγμέτογλου (2571) στην 31η θέση των σκόρερ. Χρειάζεται μόνο 16 πόντους, για να πατήσει και στην 30ή θέση, όπου βρίσκεται ο Γιώργος Φιλιούσης (2600).
  • Ο Χριστόδουλος Καράβολας έφτασε τους 2571 πόντους στη Β’ Εθνική και “έπιασε” στην 33η θέση του ιστορικού πίνακα τον Γιάννη Ροδοστόγλου.
  • Ο Σάκης Βεσκούκης αριθμεί 2182 πόντους στη Β’ Εθνική. Την περασμένη Κυριακή (27/2) ξεπέρασε τον Παναγιώτη Τσώλη (2177) στην 45η θέση.
  • Ο Γιώργος Ασημάκης έχει 281 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, ανεβαίνοντας στη 10η θέση της ιστορικής λίστας. Τόσες έχει και ο Γιάννης Ντιμπ.