Έντονα παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης με τον Φιλαθλητικό είχε η Ένωση Ιλίου. Η ομάδα του Τάκη Πανούλια, θεωρεί ότι οι κύριοι Πόντας και Μπούκας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος, ζητώντας μάλιστα την παραδειγματική τους τιμωρία. Παράλληλα, δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει τις φάσεις όπου πιστεύει ότι έχει αδικηθεί.

Ανάμεσα σε αρκετές άλλες δε, εστιάζει περισσότερο σε δύο φάσεις απανωτές στα 31.8″, ζητώντας την μπάλα υπέρ της σε διεκδίκηση λίγο μετά το κέντρο, καθώς θεωρεί ότι έχει βγει εκτός ορίων από τα χέρια του Σαμοθράκη, ενώ αμέσως μετά φωνάζει για παράβαση πέντε δευτερολέπτων στην επαναφορά.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Θα θέλαμε καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλαθλητικού καθώς είναι αρχή του ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και όχι με τη διαιτησία, όμως τα σημερινά γεγονότα μας υποχρεώνουν να καταγγείλουμε δημόσια τα όσα συνέβησαν. Είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αυτό τη φετινή σεζόν και ελπίζουμε και η τελευταία.

Σήμερα στο Ίλιον γίναμε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, όπου οι κύριοι Πόντας και Μπούκας καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ και έγιναν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Δεν θα αναφερθούμε σε συγκεκριμένες φάσεις, αλλά θα τονίσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι δεν μπορούν οι συγκεκριμένοι διαιτητές να μη σέβονται την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών μας αλλά και της διοίκησης που σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει δημιουργήσει ένα υγιές σωματείο με υγιείς φιλάθλους και σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας έχουμε μία γιορτή του μπάσκετ.

Ο κόσμος αυτός που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο φώναζε ΑΙΣΧΟΣ για τις διαιτητικές αποφάσεις των Πόντα – Μπούκα οι οποίοι αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Τέτοιοι διαιτητές είναι επικίνδυνοι και μόνο κακό κάνουν στο άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι μας και πρέπει οι αρμόδιοι να έχουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες διαιτησίες και να τιμωρούνται παραδειγματικά.  

Οι φάσεις που ακολουθούν στο βίντεο είναι ενδεικτικές του τι έγινε σήμερα (χθες) στο Ίλιον.

Το Δ.Σ.»

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.