Το… ντέρμπι σε κορυφή και “ουρά” συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Ψυχικό και ΑΕΚ εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, ενώ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ο… πόλεμος μαίνεται. Το basketblog.gr μάζεψε τα πέντε (5) στοιχεία της 19ης αγωνιστικής που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση και σας τα παρουσιάζει…

Φορτσάρει στο καλύτερο σημείο

Η ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στις αρχές του β’ γύρου του πρωταθλήματος φαίνεται πως δημιούργησε περισσότερα καλά, παρά κακά στην ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί η “Ένωση” -μετά την ήττα της από τους “κόκκινους”- παρουσιάζεται όλο και καλύτερη αγωνιστικά, όπως απέδειξε (και) την Κυριακή απέναντι στη Νήαρ Ηστ. Οι “κιτρινόμαυροι” υπέταξαν με χαρακτηριστική άνεση την ομάδα του Τόλη Καρνέση και διατηρήθηκαν σε απόσταση βολής από την κορυφή δείχνοντας πως “ανεβάζουν στροφές” στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος.

Αναπνέει ακόμα…

Τη νίκη που χρειαζόταν προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά σωτηρίας πήρε η Χαλκίδα απέναντι στον Αμύντα. Η ομάδα του Φώτη Καρακώστα έκανε μία μικρή υπέρβαση επικρατώντας των “πορτοκαλί” με 62-59 και εξακολουθεί να έχει… δικαίωμα στο όνειρο της παραμονής. Το παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο τη Νήαρ Ηστ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ακόμα υπέρβαση που θα δώσει στη Χαλκίδα τη δυνατότητα να… ανασάνει βαθμολογικά.

When the going gets tough, Psichiko gets going

Ελληνιστί… όταν τα πράγματα ζορίζουν, τότε το… Ψυχικό προχωρά. Η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε ακόμα ένα “διπλό”, αυτή τη φορά επί του Δούκα, και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Οι “κυανοκίτρινοι” εξακολουθούν να υπερβάλλουν εαυτούς…

Ο κακός χαμός στην “ουρά”

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο τα δεδομένα στην “ουρά” της βαθμολογίας, η οποία απέκτησε αίφνης νέους… υποψήφιους προς υποβιβασμό. Κι αυτό γιατί, πλέον, η Νήαρ Ηστ και ο Δούκας μπαίνουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία. Η επόμενη αγωνιστική είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ενδέχεται να αποτελέσει αιτία για… ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Η πιο αμφίρροπη αγωνιστική

Το πρόγραμμα μπορεί να ήταν πιο φτωχό, ελέω της άνευ αγώνος επικράτησης του Έσπερου ΑΟΠΑ επί του Περάματος, αλλά η 19η αγωνιστική αποδείχθηκε η πιο… αμφίρροπη του πρωταθλήματος μέχρις στιγμής. Κι αυτό γιατί οι τέσσερις από τις πέντε αναμετρήσεις που διεξήχθησαν, κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, με τη μία μάλιστα (Ένωση Ιλίου – Αετός) να οδηγείται στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.