Με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής καθώς ο… χορός του Ζαλόγγου που χορεύουν τρεις ομάδες συγκεντρώνει, πλέον, όλα τα βλέμματα εν όψει της τελευταίας στροφής της φετινής σεζόν. Μαρούσι, Ιωνικός Ν.Φ. και Ανατόλια μάχονται την προσεχή Κυριακή (21/04) με φόντο την παραμονή καθώς μία εκ των τριών θα αποχαιρετήσει τη Β’ Εθνική κάνοντας το ταξίδι προς την τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Τα βασικά σενάρια παραμονής για τους… μονομάχους είναι τέσσερα και το basketblog.gr σας τα παρουσιάζει προκειμένου να… έχετε επίγνωση του τι να περιμένετε την Κυριακή το απόγευμα.

Σενάριο Νο1: Τριπλή ισοβαθμία

Σε περίπτωση που το Ανατόλια κερδίσει και την ίδια ώρα Μαρούσι και Ιωνικός Ν.Φ. ηττηθούν, τότε οι “μπλε” θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική ακολουθώντας τους Μεταμόρφωση Βόλου, Ιωνικό Ιωνίας και ΜΕΝΤ.

Σενάριο Νο2: Ισοβαθμία μεταξύ Ανατόλια και Ιωνικού Ν.Φ.

Είναι το σενάριο που συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες καθώς οι “κυανοκίτρινοι” έχουν εύκολο (θεωρητικά) έργο απέναντι στη Μεταμόρφωση Βόλου, ενώ η αθηναϊκή ομάδα δοκιμάζεται στην έδρα του Στρατωνίου. Σε περίπτωση που οι δυο τους ισοβαθμήσουν (σ.σ.: για να γίνει αυτό θα πρέπει το Μαρούσι να επιβληθεί εντός έδρας του Φίλιππου Βέροιας), τότε το Ανατόλια θα πει “αντίο” στη Β’ Εθνική.

Σενάριο Νο3: Πενταπλή ισοβαθμία

Πρόκειται για το πλέον ακραίο σενάριο καθώς χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων σε πέντε (!) αγώνες. Εφόσον, όμως, προκύψει κάτι τέτοιο και ισοβαθμήσουν Πιερικός Αρχέλαος, Αίας Ευόσμου, Μαρούσι, Ιωνικός Ν.Φ. και Ανατόλια, τότε η ομάδα του Δημήτρη Τσούρμα είναι αυτή που υποβιβάζεται.

Σενάριο Νο4: Η ανατροπή

Το τέταρτο και τελευταίο σενάριο… παραμονής είναι αυτό σύμφωνα με το οποίο Ανατόλια και Ιωνικός Ν.Φ. σώζουν την παρτίδα και ρίχνουν το Μαρούσι στη Γ’ Εθνική. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Φίλιππος Βέροιας να βγάλει “διπλό” στο κλειστό των βορείων προαστίων, ενώ την ίδια ώρα Ανατόλια και Ιωνικός Ν.Φ. να κερδίσουν τους αντιπάλους τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το Ανατόλια είναι η ομάδα που βρίσκεται στην πλέον δύσκολη θέση. Οι “κυανοκίτρινοι” ζητούν πάση θυσία τη νίκη στο δικό τους παιχνίδι (σ.σ.: άμα χάσουν υποβιβάζονται, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις), ενώ ταυτόχρονα περιμένουν από τον Φίλιππο Βέροιας να κερδίσει εκτός έδρας το Μαρούσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:
Ανατόλια – Μεταμόρφωση Βόλου
Μαρούσι – Φίλιππος Βέροιας
ΜΕΝΤ – Αιγάλεω
Πιερικός Αρχέλαος – Ηρακλής
Ιωνικός Ιωνίας – Αίας Ευόσμου
Στρατώνι – Ιωνικός Ν.Φ.