Έστω και με μερικές ημέρες καθυστέρηση, το basketblog.gr επιστρέφει στην… καταγραφή των πιο σημαντικών στιγμών της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του ομίλου Νότου της Β’ Εθνικής. Μία αγωνιστική στην οποία η νίκη της ΑΕΚ επί του Αμύντα Δάφνης και τα “διπλά” των Νήαρ Ηστ και Πανερυθραϊκού “έκλεψαν την παράσταση”. Πάμε, όμως, να τα δούμε όλα αναλυτικά…

Στόχος το… αήττητο

Ακόμα ένα ντέρμπι βάφτηκε… “κιτρινόμαυρο” καθώς η ΑΕΚ επικράτησε και του Αμύντα Δάφνης με 70-64, έστω κι αν χρειάστηκε να ξεσπιτωθεί και να αγωνιστεί στο κλειστό της Ριζούπολης. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν πανικοβλήθηκε από το προβάδισμα των “πορτοκαλί” και πραγματοποιώντας εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να φέρει τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι παραμένοντας, παράλληλα, αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα. Βάσει προγράμματος, η “Ένωση” μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο… ρυθμό για αρκετές ακόμα αγωνιστικές εδραιώνοντας την κυριαρχία της ακόμα περισσότερο.

“Μίλησε” η εμπειρία

Σε μία κατηγορία που οι νεοφώτιστοι είναι αρκετοί, η εμπειρία κάποιων ομάδων παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό εκμεταλλεύεται μέχρις στιγμής η Νήαρ Ηστ, η οποία περνώντας από την έδρα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου προσέθεσε στο ενεργητικό της ένα σπουδαίο δίποντο που θα της φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμο εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Όποιος τον αγνοήσει, θα την… πληρώσει

Μπορεί να μην έχει μεγάλο μπάτζετ (το αντίθετο), οι παίκτες – σταρ, αλλά ο Πανερυθραϊκός είναι ο ορισμός της λέξης “ομάδα”. Οι “κόκκινοι” ταξίδεψαν στην Πάτρα για το παιχνίδι με τον Έσπερο ΑΟΠΑ χωρίς πολλές φανφάρες και κατάφεραν να πάρουν το “διπλό” που ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία τους. Ο κόουτς Δημήτρης Χουχουλής δεν αποπροσανατολίζεται, όμως, αφού γνωρίζει καλά πως οι δυσκολίες είναι πολλές.

Ακατέργαστα διαμάντια

Έχοντας συνηθίσει να δουλεύει με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες, ο Γιάννης Γιαννόπουλος νιώθει… άνετα με την κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί τη φετινή σεζόν. Ο προπονητής του Δούκα μπορεί να μην έχει στα χέρια του πολλά αστέρα, αλλά με τα ταλέντα των ακαδημιών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μπορεί να νιώθει σίγουρος πως θα κερδίσει (και) το φετινό στοίχημα, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Αετό.

Χαμηλό μπάτζετ; Ε και;

Έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να… προβληματίζει τον Χολαργό. Οι νεοφώτιστοι συνεχίζουν την πορεία τους προς την παραμονή στην κατηγορία παίρνοντας ένα σπουδαίο δίποντο επί του Ψυχικού. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη είναι μία από τις πλέον απτές αποδείξεις πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.