To Basketblog.gr σας παρουσιάζει τα όσκαρ του Βόρειου ομίλου της Β’ Εθνικής, σε μια αγωνιστική που το Στρατώνι κατέβαλε το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, Δόξα Λευκάδας.

Νίκος Μόσχου (Στρατώνι)

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το Στρατώνι, το οποίο έχει αποδείξει πως στην Χαλκιδική δεν αστειεύεται. Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Μύθου απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή της πορεία καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε του φαβορί για την άνοδο Δόξα Λευκάδας. Καταλυτική παρουσία είχε ο 27χρονος γκαρντ, Νίκος Μόσχου ο οποίος με 16 πόντους και 1 τρίποντο τα κατάφερε τέλεια απέναντι σε ένα αντίπαλο με την ποιότητα του Γιάννη Κυριακόπουλου.

Παναγιώτης Τσώλης (Νίκη Βόλου)

Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Παναγιώτης Τσώλης επέστρεψε στη Νίκη αφήνοντας την Μεταμόρφωση Βόλου και με το «καλημέρα» έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο 33χρονος γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην Καβάλα με αντίπαλο την Ελευεθερούπολη και μαζί με τον Δημήτρη Μπόδανο οδήγησαν την ομάδα του Φώνη Μαυρομιχάλη στη νίκη. Ο Τσώλης είχε 25 πόντους με 2 τρίποντα.

Κώστας Σταύρου (Αίας Ευόσμου)

Ο πρώην παίκτης της Καλαμαριάς διανύει την δεύτερη του σεζόν στον Εύοσμο και στην πρεμιέρα απέναντι στον Ηρακλή, στην Κοζάνη ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης του Αία. Ο 23χρονος αθλητικός γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε 23 πόντους και ήταν καταλυτικός στο θετικό ξεκίνημα της ομάδας του Γιάννη Χατζούλη.

Τάσος Δημητριάδης (Λιβαδειά)

Ο Τάσος Δημητριάδης αποτελεί την «κολόνα» της Λιβαδειάς και συνεχίζει να το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. Έτσι και μέσα στο Πευκοχώρι, και όταν η ομάδα του Παναγιώτου Ζωντού κόλλησε στην επίθεση ο 30χρονος πάουερ με προσωπικές ενέργειες οδήγησε την ομάδα του στην παράταση και στη συνέχεια στη νίκη. Ο Δημητριάδης είχε 25 πόντους με 3 τρίποντα.

Αλεξάντερ Μέλνικς (Αιγάλεω)

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα το Αιγάλεω, και μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του οφείλει και φέτος στον «γίγαντα» Αλεξάντερ Μέλνικς ο οποίος εκτός από τους 11 πόντους που πέτυχε με αντίπαλο το Άργος Ορεστικό ύψωσε αμυντικό τείχος ελέγχοντας πλήρως την κίνηση και στις δυο ρακέτες.

MVP – Γιώργος Παυλίδης (Μαχητές Δόξας Πευκών)

Κάθε χρόνο και καλύτερος!!!Ο Γιώργος Παυλίδης μπορεί να έχει πατήσει τα 35 του αλλά συνεχίζει να αποτελεί παίκτη ορόσημο για την κατηγορία αλλά και τους Μαχητές. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αργονάυτη ο Παυλίδης πέτυχε 24 καθοριστικούς πόντους ώστε ο η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να κρατήσει το πολυπόθητο διπλό.

Παίκτης κλειδί – Ανδρέας Σπίγκος (Αιγάλεω)

Με περισσό θράσος και ταλέντο ο 18χρονος γκαρντ, Ανδρέας Σπίγκος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του Αιγάλεω. Ο νεαρός γκαρντ σημείωσε 17 πόντους (2 τρίποντα) με το «καλημέρα» στην κατηγορία και αποτέλεσε κλειδί στην επιτυχία της ομάδας του Κώστα Ρουμελιώτη.

Προπονητής – Δημήτρης Μύθου (Στρατώνι)

Ο Δημήτρης Μύθου έχει αρχίσει να δημιουργεί τον δικού του…Μύθο καθώς απέναντι στο φαβορί της κατηγορίας, Δόξα Λευκάδας, παρέταξε μια δυνατή ομάδα, με τα ίδια χαρακτηριστικά που δείχνει τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Χαλκιδικής, και έφτασε δίκαια στο θριαμβευτικό 73-61.