To Basketblog.gr εγκαινιάζει την στήλη του τα «όσκαρ της αγωνιστικής» και για τους δυο ομίλους της Β’ Εθνικής. Στις παρακάτω γραμμές σας παρουσιάζουμε την καλύτερη πεντάδα, τον MVP, τον παίκτη κλειδί και τον προπονητής της 1ης αγωνιστικής του Νότιου ομίλου της Β’ Εθνικής. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε έξι παιχνίδια καθώς ακόμα δεν έχει διεξαχθεί η συνάντηση Ιωνικός ΝΦ – Ιωνικός Νικαίας.

Γιώργος Κουκάς (Εθνικός)

Η ποιότητα, η εμπειρία και το ταλέντο του Γιώργου Κουκά είναι γνωστά, και για αυτό το λόγο τον έφερε στην ομάδα του Πειραιά ο Κώστας Σορώτος. Ο 27χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός στην χθεσινή (Τρίτη 15/10) πρεμιέρα της ομάδας του απέναντι τον Πανερυθραϊκό, όπου πέτυχε 19 πόντους με 5 τρίποντα και έχοντας άριστη οργάνωση με πολύ καλή αμυντική παρουσία.

Βασίλης Εμμανουηλίδης (Αετός)

Σαν το παλιό καλό κρασί…!!!Ο 35χρονος «μπόμπερ» των γηπέδων της Β’ Εθνικής (πρόκειται για τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας) πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο με τον Αετό, τον οποίο οδήγησε με 15 πόντους και 3 τρίποντα σε σπουδαία νίκη απέναντι στον πολύ δυνατό Αμύντα.

Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Αν και βάση φιλοσοφίας δεν συνηθίζουμε να τοποθετούμαι παίκτες από τις «ηττημένες» ομάδες της αγωνιστικής στην βασική πεντάδα, ωστόσο ο Τάσος Καλλιανιώτης αποτελεί μια λαμπερή εξαίρεση. Ο 30χρονος φόργουορντ έχει ριζώσει στην Ερυθραία, και πλέον αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη του Πανευρθραϊκού. Στο χθεσινό (Τρίτη 15/10) με τον Εθνικό στο κλειστό του Περάματος ήταν ο πρωτεργάτης της μεγάλης ανατροπής που επιχείρησε η ομάδα του καθώς είχε 25 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση του αγώνα όπου οι διαιτητές του χρέωσαν βήματα.

Παύλος Τοπάλης (Μαρούσι)

Ο Παύλος Τοπάλης παρέδωσε την περσινή σεζόν τα διαπιστευτήρια του με τον Πανερυθραϊκό, και τη φετινή σεζόν στο Μαρούσι καλείται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Έτσι στο πολύ σκληρό και δύσκολο ματς με τη Νήαρ Ήστ στην Καισαριανή πήρε άριστα, καθώς με 15 πόντους με 1 τρίποντο πέτυχε καθοριστικούς πόντους ώστε η ομάδα του να φτάσει σε μια «χρυσή» νίκη.

Κώστας Μπαλάφας (Ηράκλειο)

Λεφτά στην τράπεζα αποτελεί ο Κώστας Μπαλάφας, καθώς στην πρώτη αγωνιστική με τον Πόλις συνέχισε το έργο που άφησε πέρυσι στον ΟΦΗ όπου μαζί με τον Βασίλη Κιτσούλη ήταν σταθερά οι καλύτεροι παίκτες. Ο 32χρονος φόργουορντ/σέντερ βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Βασίλη Ράλλη να επιστρέψει στο σκορ και να φτάσει στην νίκη πετυχαίνοντας 16 πόντους και κυριαρχώντας στις δυο ρακέτες.

MVP – Γιώργος Μελάς (Δούκας)

Βρέθηκε μια ανάσα από την μετακίνηση του στο Περιστέρι ο 33χρονος σουτέρ, Γιώργος Μελάς…αλλά τελικά το «πλήγωσε» με τον χειρότερο τρόπο καθώς στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος βοήθησε τα μέγιστα τον Δούκα να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο Μελάς είχε 17 πόντους με 4 τρίποντα, σε ένα παιχνίδι που βρήκε επιθετικό ρυθμό και…«σκότωσε» την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Παίκτης κλειδί – Αλέξανδρος Αποστολίδης (Χολαργός)

Ο Αποστολίδης αποφάσισε το καλοκαίρι να παραμείνει στον Χολαργό, και μόλις την πρώτη αγωνιστική κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του επικράτησαν εύκολα της Ένωσης Ιλίου, στη μεγαλύτερη για όλους έκπληξη της αγωνιστικής. Ο 22χρονος γκαρντ πέτυχε 10 πόντους με 1 τρίποντο, οργάνωσε άψογα την ομάδα του, ενώ μπήκε και στο ρόλο του απόντα Νίκου Πρίτσου καλύπτοντας επάξια το κενό του.

Προπονητής – Σάββας Κατσούνης

Δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο προπονητής του Χολαργού καθώς με το καλημέρα έριξε «βόμβα» στη κατηγορία με τη νίκη του απέναντι στην Ένωση Ιλίου. Ο Σάββας Κατσούνης αν και είχε αναλάβει το καλοκαίρι τον Πόλις, προτίμησε να μετακομίσει στον ΚΟΧ και στην πρώτη παρουσία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παρουσίασε μια ομάδα του…προπονητή, με ομαδικό πνεύμα και μόνο θετικά μπορεί να βλέπει τη συνέχεια.