Ολοκληρώθηκε και η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής στον Βορρά και το Basketblog.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους της αγωνιστικής.
 
Γιάννης Κυριακόπουλος (Δόξα Λευκάδας)
 
Την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα Λευκάδας με τον πολύπειρο Γιάννη Κυριακόπουλο να διώχνει το άγχος…από τον ίδιο, τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του. Ο πρώην γκαρντ του Πανελευσινιακού πέτυχε 18 πόντους με 2 τρίποντα, οργάνωσε άριστα το παιχνίδι της Δόξας, και ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για την άμυνα της Ελευθερούπολης.
 
Δημήτρης Ντισλής (Ηρακλής Κοζάνης)
 
Μπορεί ο Ηρακλής να ηττήθηκε στην Λιβαδειά από την τοπική ομάδα με το οριακό 79-78, αλλά ο Δημήτρης Ντισλής αξίζει αυτής της διάκρισης. O 35χρονος γκαρντ αποτελεί έναν χαρισματικό σκόρερ, ο οποίος «πυροβολεί» ασταμάτητα τα αντίπαλα καλάθια. Την περσινή σεζόν ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ σε όλη την Γ΄Εθνική με 548 πόντους, ενώ με 49 πόντους (24,5 μέσο όρο) ηγείται από την 2η αγωνιστική τον σχετικό πίνακα της Β΄Εθνικής. Στο παιχνίδι με την Λιβαδειά, στην πόλη της Βοιωτίας, πέτυχε 27 πόντους με 3 τρίποντα…τα οποία δεν έφτασαν ώστε η ομάδα της Κοζάνης να πανηγυρίσει το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν.
 
Αλέξης Μαυρίδης (Αίας Ευόσμου)
 
Τον πλουραλισμό, και τις πολλές επιλογές που έχει στο φετινό του ρόστερ του ο φετινός Αίας εκμεταλλεύεται ο Γιάννης Χατζούλης, με τους «ερυθρόλευκους» σε κάθε παιχνίδι να έχουν άλλον πρωταγωνιστή. Έτσι μετά τον Κώστα Στάυρου που ξεχώρισε στην πρεμιέρα, στο παιχνίδι με το Αιγάλεω ήταν η σειρά του 34χρονου γκαρντ Αλέξη Μαυρίδη να πετύχει 22 πόντους και να «σπρώξει» την ομάδα του στην πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στο «Σίτι».
 
Αλέξης Παναγιωτόπουλος (Ευρώπη Πευκοχωρίου)
 
Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο σκορερ, ο οποίος σε πολλά παιχνίδια δείχνει ασταμάτητος. Έτσι, μαζί με τους πολύπειρους Θοδωρή Γεωργίτση και Θοδωρή Ονάσογλου, οδήγησαν την ομάδα τους σε σπουδαίο διπλό απέναντι στη Νίκη Βόλου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Ο Παναγιωτόπουλος (δεύτερος σκόρερ της Γ’ Εθνικής την περσινή σεζόν με 469 πόντους, πίσω από τον Ντισλή) στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 25 πόντους με 1 τρίποντο.
 
Τάσος Δημητριάδης (Λιβαδειά)
 
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο πολύπειρος Τάσος Δημητριάδης κοσμεί την στήλη με τα όσκαρ της αγωνιστικής…σε μια κατάσταση που ουσιαστικά θα πρέπει να συνηθίζουμε καθώς ο 30χρονος πάουερ φόρουορντ/σέντερ αποτελεί τον ηγέτη των Βοιωτών. Στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή Κοζάνης ο Δημητριάδης ήταν ουσιαστικός έχοντας 18 πόντους με 2 τρίποντα.
 
MVP – Γιώργος Ασημάκης (Πιερικός Αρχέλαος)
 
Ήταν από τους λίγους της περσινής σεζόν που δεν παράτησαν το καράβι…στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού μένοντας στην Κατερινή με πρόθεση να βοηθήσει τον Πιερικό Αρχέλαο στην πολύ δύσκολη φετινή του πορεία. Ο 30χρονος έμπειρος πάουερ φόργουορντ ήταν καθοριστικός στη πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα καθώς με 17 πόντους και 2 τρίποντα στάθηκε αρωγός της νίκης, μια νίκη που ήρθε απέναντι στον Αργοναύτη στην παράταση.
 
Παίκτης κλειδί – Πέτρος Αργυρός (Δόξα Λευκάδας)
 
Έφτασε αθόρυβα στην Λευκάδα το φετινό καλοκαίρι καθώς το όνομα του 16χρονου γκαρντ που ήρθε από το Μαρούσι πέρασε στα ψιλά, μπροστά στον πάταγο που προκάλεσαν οι μεταγραφές των Διαμαντόπουλου, Σκλάβου, Κυριακόπουλου και Καραδολάμη. Ωστόσο η δική του παρουσία αποδείχθηκε κλειδί ώστε οι «νησιώτες» να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα καθώς στην τρίτη περίοδο πέτυχε τρία καθοριστικά τρίποντα και 13 πόντους δίνοντας την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του.
 
Προπονητής – Στέλιος Χατζηιωάννου (Πιερικός Αρχέλαος) 

Μετά την φυγή του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ο οποίο άφησε την Κατερίνη για να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και τους Μαχητές Δόξας Πευκών, η διοίκηση της ομάδας της Κατερίνης πήρε την τολμηρή απόφαση να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον 33χρονο Στέλιο Χατζηιωάννου, ο οποίος ήταν ήταν υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου έχοντας αφήσει πίσω του μεγάλο έργο. Ο νεαρός τεχνικός κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Εθνικής Κατηγορίας, σε ένα παιχνίδι που άρχισε να φαίνεται η δουλειά του.