Μόνος πρώτος συνεχίζει πλέον ο Αίας Ευόσμου, ο οποίος με το απόλυτο 3/3 οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, ενώ σημαντικό διπλό για την συνέχεια πέτυχε και η Δόξα Λευκάδας στο Πευκοχώρι.

Λευτέρης Γαλανίδης (Αργοναυτής Καλαμαριάς)

Μπορεί την περσινή σεζόν η Ανατόλια να υποβιβάστηκε, αλλά ο Λευτέρης Γαλανίδης ήταν αυτός που ξεχώρισε καθώς πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να μείνει στην Β’ Εθνική και να ηγείται του Αργοναύτη. Έτσι με 18 πόντους και 2 τρίποντα ο 26χρονος γκαρντ οδήγησε την ομάδα της Καλαμαριάς στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Γιάννης Μανδαλάκης (Νίκη Βόλου)

Το άλμα προς την Β’ Εθνική πραγματοποίησε το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Μανδαλάκης αφήνοντας το Αγρίνιο και την Γ’ Εθνική και ανηφορίζοντας προς τον Θεσσαλικό κάμπο και τον Βόλο. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Κοζάνη ο 28χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός και με 21 πόντους με 3 τρίποντα ώθησε την ομάδα του Φώνη Μαυρομιχάλη στο δεύτερο της διπλό στο πρωτάθλημα.

Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Στρατώνι)

Για μια ακόμη σεζόν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Χαλκιδικής ο πρώην φόργουορντ της Ελευθερούπολης, και στο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο στο κλειστό της Αρναίας ήταν ουσιαστικός προσφέροντας σημαντικούς πόντους ώστε η ομάδα του Δημήτρη Μύθου να φτάσει στη νίκη. Ο 28χρονος φόργουορντ είχε 17 πόντους με 1 τρίποντο, και αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι στην καλοστημένη μηχανή που έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια στο Στρατώνι.

Βαγγέλης Σκλάβος (Δόξα Λευκάδας)

Όποια ανάλυση και να γίνει για τον Βαγγέλη Σκλάβο είναι περιττή, καθώς η παρουσία του 36χρονου πάουερ φόργουορντ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής αποτελεί πολυτέλεια. Ο πολύπειρος Σκλάβος ωστόσο δείχνει ότι δεν κατηφόρισε στην Λευκάδα για τα λεγόμενα «ένσημα» καθώς στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Πευκοχώρι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 18 πόντους και 1 τρίποντο έχοντας πληθωρική παρουσία.

Χάρης Βοϊβατόπουλος (Ελευθερούπολη)

Την ανατροπή της αγωνιστικής πέτυχε η ομάδα της Καβάλας καθώς επέστρεψε από το -12 με αντίπαλο τους Μαχητές Δόξας Πευκών και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο πρώην σέντερ του Ίκαρου Σερρών είχε 16 πόντους πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση ως τώρα στο πρωτάθλημα.

MVP – Φόιβος Γυμνόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Αποτελεί τον ηγέτη του Αία, και παρά την ηλικία του (37 ετών) η ποιότητα του παραμένει αναμφισβήτητα σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά και η εκτελεστική του ικανότητα. Έτσι στο ντέρμπι κορυφής με την Λιβαδειά στον Εύοσμο ο Φόιβος Γυμνόπουλος σημείωσε 31 πόντους με 5 τρίποντα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Γιάννη Χατζούλη στο 3/3.

Παίκτης κλειδί – Μπάμπης Μουρατίδης (Δόξα Λευκάδας)

Σπουδαίο διπλό πήρε η Δόξα στο Πευκοχώρι, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος αλλά και ειδικότερα ο προπονητής του να ανασάνουν. Σε ένα παιχνίδι που στο φινάλε έγινε ροντέο ο 26χρονος γκαρντ αποδείχθηκε κλειδί της νίκης…έστω με την μια βολή που πέτυχε. Συγκεκριμένα με 2” να απομένουν στο χρονόμετρο και με το σκορ στο 66-66 ο Μουρατίδης κέρδισε φάουλ ενώ βρισκόταν στον αέρα, και χωρίς να κυλήσει ο χρόνος μετά από επαναφορά. Έτσι με 1/2 βολές έκανε το 67-66 για την ομάδα του, δίνοντας της το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν.

Προπονητής – Πέτρος Γκαϊτατζής (ΧΑΝΘ)

Δέκα χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι και λίγα. Τόσα συμπλήρωσε ο Πέτρος Γκαϊτατζής στον πάγκο μιας από τις πλέον ιστορικές ομάδες της πατρίδας μας, της ΧΑΝΘ, η οποία την φετινή σεζόν πραγματοποιεί δυναμική επανεμφάνιση στα δρώμενα του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Έλληνας προπονητής έχει δημιουργήσει ένα δουλεμένο σύνολο, μια ομάδα με τα όλα της, η οποία στο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω επέστρεψε στο σκορ, και στο φινάλε πήρε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ομάδα ικανή για πολλά πράγματα.