Μια ημέρα μετά (Πέμπτη 31/10) από την καθιερωμένη ημέρα σας παρουσιάζουμε τα όσκαρ της 3ης αγωνιστικής, καθώς χθες (Τετάρτη 30/10) υπήρχε αγωνιστική δράση στον όμιλο του Νότου, με αποτέλεσμα να κρίνουμε σκόπιμο ότι πρωτεύον ρόλο έπαιζε η αγωνιστική δράση.

Γιώργος Κουκάς (Εθνικός Πειραιά)

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του 27χρονου γκαρντ από τον Κώστα Σορώτο, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί «παιγμένο» παίκτη, όπως αποκαλούμε στην μπασκετική πιάτσα τους έμπειρους παίκτες, και με το «καλημέρα» ήρθε να κάνει την διαφορά. Έτσι μετά την πρώτη αγωνιστική τον ξανά συναντάμε στην κορυφαία πεντάδα καθώς στο παιχνίδι με τον Πόλις είχε 20 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 57 πόντους.

Ηλίας Τομαράς (Δούκας)

Από αυτές εδώ τις στήλες θα πρέπει να συνηθίσετε να βλέπετε και παίκτες ηττημένων ομάδων στις κορυφαίες πεντάδες, καθώς ο υπογράφων προσωπικά δεν δέχεται την ρήση που λέει: «ο κερδισμένος είναι τα πάντα και ο χαμένος τίποτα». Ο Ηλίας Τομαράς ήταν εξαιρετικός στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του στη «Ζηρίνειο» με τον Πανερυθραϊκό, και με 29 πόντους και 7 τρίποντα παραλίγο να κερδίσει μόνος του την ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή. Έτσι, όταν ο 33χρονος «μπόμπερ» κουράστηκε…ο Δούκας έχασε επαφή με το σκορ και ηττήθηκε.

Νίκος Βούλγαρης (Περιστέρι)

Το καλοκαίρι ο 34χρονος φόργουορντ, και μετρ των ανόδων, αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα της οποίας αγωνίστηκε σε παιδικό και εφηβικό, και έμελλε φέτος να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα της αντρικής ομάδας. Με το «καλημέρα» φόρτωσε το καλάθι της Ένωσης Ιλίου με 21 πόντους και 2 τρίποντα, και αποτέλεσε την ηγέτη εντός και εκτός παρκέ ώστε η ομάδα του να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην κατηγορία.

Σάκης Βεσκούκης (Ιωνικός Νικαίας)

Όταν ο Νίκος Καραγιάννης αποφάσισε να προσεγγίσει, και τελικά να φέρει στη Νίκαια τον Σάκη Βεσκούκη, ήξερε ότι αποκτούσε ένα παίκτη για τα δύσκολα, καθώς ο 33χρονος φόργουορντ έχει «φάει» με το κουτάλι τα παρκέ. Στο παιχνίδι με τον Χολαργό στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» ήταν εξαιρετικός καθώς με 22 κρίσιμους πόντους και 1 τρίποντο, οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

Στέφανος Σολωμός (Πανερυθραϊκός)

Μας συστήθηκε την περσινή σεζόν, και φέτος ήρθε η ώρα της καταξίωσης για τον 33χρονο πάουερ φόργουορντ. Στο παιχνίδι με τον Δούκα στο «Ζήρινειο» πρόσθεσε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση στο παλμαρέ του καθώς είχε 24 πόντους, και αποτέλεσε την σίγουρη λύση για τον Δημήτρη Χουχουλή, σε άμυνα και επίθεση.

MVP – Κώστας Αγαπιάδης (Ηράκλειο)

Απολαυστικός ήταν στο παιχνίδι με τον Αμύντα, στα «Δυο Αοράκια» ο Κώστας Αγαπιάδης, καθώς ο 27χρονος γκαρντ αποτέλεσε μια ομάδα μόνος του για την ομάδα του Βασίλη Ράλλη, κρατώντας την συνεχώς μέσα στο παιχνίδι. Κομβική στιγμή για τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, ήταν το τρίποντο που πέτυχε λίγο πριν ολοκληρωθεί η παράταση, ένα πολύ «μεγάλο» σουτ καθώς ισοφάρισε σε 73-73, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάριο Σακελλαράκη με το «τρελό» του τρίποντο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Αγαπιάδης είχε 27 πόντους και δυο τρίποντα.

Παίκτης κλειδί – Μάριος Σακελλαράκης (Ηράκλειο)

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς ο Μάριος Σακελλαράκης με το φοβερό του buzzer beater τρίποντο στο φινάλε της παράτασης…με ταμπλό από την σέντρα του γηπέδου…αποτέλεσε τον παίκτη που ουσιαστικά έκρινε την συνάντηση και έδωσε το ροζ φύλλο στο Ηράκλειο απέναντι στον Αμύντα.

Προπονητής – Τόλης Καρνέσης (Νήαρ Ήστ)

Ανέκαθεν ο Τόλης Καρνέσης ήταν το σήμα κατατεθέν της ομάδας της Καισαριανής, ένας προπονητής μαχητής, που αναλαμβάνει πάντα δύσκολες προσπάθειες, σας και αυτή που έχει να επιλύσει και την φετινή σεζόν με τους «ερυθρόλευκους». Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό ΝΦ στο κλειστό της Ριζούπολης, η ομάδα του πέτυχε μια νίκη, από αυτές που λέμε «πρέπει» με αποτέλεσμα να αποκτήσει αβαντάζ απέναντι σε ένα αντίπαλο με σχεδόν κοινούς στόχους.