Το όνειρο του Κολλεγιακού μπάσκετ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα κυνηγήσει το προϊόν των ακαδημιών του Πανιωνίου, Βασίλης Τόλιας.

Ο γιος του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, Νίκου Τόλια, που υπήρξε σπουδαίος σκόρερ στα ντουζένια του, θα αγωνίζεται στις ΗΠΑ με την φανέλα του Κολλεγίου, St. Thomas Aquinas και παράλληλα θα σπουδάζει.

Το εν λόγω Κολλέγιο, βρίσκεται κοντά στην Νέα Υόρκη και αγωνίζεται στην Division 2 του NCAA (11ο πανεπιστήμιο στο ranking της κατηγορίας). 

Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Βασίλης προέρχεται από τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να δείξει τις δυνατότητες του φέτος στον Δούκα.

Αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου αναφέρεται:

«Ο Έλληνας γκάρντ, Βασίλης Τόλιας έρχεται από τον Πανιώνιο. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τον Βασίλη. Φέρνει στην ομάδα σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά, και αθλητικότητα και μπορεί να αγωνιστεί κοντά και μακριά από το καλάθι. Έχει τα προσόντα να κάνει σπουδαία πράγματα στο Stac”, είπε ο coach Anderson. Η δουλειά που ρίχνει στις προπονήσεις δεν περνά απαρατήρητη από κανέναν, είναι από αυτούς που ιδρώνουν πολύ στην προπόνηση αλλά στην… μάχη δεν ματώνουν. Μπορεί με ευκολία να βγει έξω και να σκοράρει για τρεις ενώ με την ίδια ευκολία φεύγει και στον αιφνιδιασμό. Ο ίδιος ο Τόλιας είναι χαρούμενος και περήφανος που θα γίνει… Σπαρτιάτης».