Ένα από τα μεγαλύτερα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική, ήταν σίγουρα η νίκη της Ένωσης Ιλίου επί του Παπάγου με 70-71. Οι παίκτες του Τάκη Πανούλια, σε μία συγκυρία δύσκολη που είχε προκύψει για τους ίδιους μετά τις δύο απανωτές ήττες από Ιωνικό Νικαίας και Κορωπί, κατάφεραν να «αποδράσουν» από το «Σαλούν» και να βρεθούν εκ νέου στον «αφρό», με το ρεκόρ 3-2 να προσδίδει και πάλι ηρεμία στις τάξεις της ομάδας.

Ο τεχνικός των νικητών, αναλύει στο Basketblog.gr τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε το σύνολό του να πάρει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει σε τέτοια ματς πρωτίστως η απαραίτητη πνευματική προετοιμασία. Αναλύει την τακτική που ακολούθησε για να βάλει «στοπ» στους «Στρατηγούς», ενώ αναφέρεται και στη συνέχεια που βρίσκει την Ένωση να υποδέχεται τον δεύτερο Φιλαθλητικό (8/11).

«Για να νικήσεις μια δυνατή και έμπειρη ομάδα σαν τον ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, ειδικά στην δύσκολη έδρα της, χρειάζεται οι παίκτες σου να έχουν ψυχολογική-πνευματική ετοιμότητα, υψηλό επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γνώση του παιχνιδιού του αντιπάλου. Θεωρώ ότι τα παιδιά ανταπεξήλθαν στις απατήσεις μια τέτοιας αναμέτρησης και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.  

Είχαμε μια πολύ σταθερή απόδοση στην επίθεση μας σε όλα τα δεκάλεπτα (18-18-18-17 πόντους) και επικρατήσαμε σε όλα τα δεκάλεπτα με εξαίρεση το πρώτο όπου αμυντικά δεν είχαμε καλές επιστροφές και το πληρώσαμε. Στον προηγούμενο αγώνα η αφύσικη αστοχία μας στις βολές (13/28) και η αδυναμία μας να ευστοχήσουμε σε πολλά αμαρκάριστα σουτ μας στοίχισε την ήττα από το Κορωπί. Τονίσαμε στα παιδιά ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην λογική ότι πρέπει να έχουμε την διάθεση να αφήσουμε ένα καλό σουτ, για ένα πολύ καλό και ένα πολύ καλό για ένα εξαιρετικό. Επιπροσθέτως είπαμε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι αυτή την φορά να εκτελέσουμε αποφασιστικά. Βέβαια σε κάθε παιχνίδι μερικά σουτ “ζυγίζουν″ περισσότερο από τα υπόλοιπα και την Κυριακή αρκετά παιδιά πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα.

Αμυντικά χρειάστηκε να κάνουμε προσαρμογές ειδικά σε κάποιες καταστάσεις στο pick and roll / pick and pop παιχνίδι του Παπάγου και θεωρώ ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά στο να μειώσουμε εκτός από το ποσοστό στα σουτ τριών πόντων και τις προσπάθειες. Γενικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα ισορροπημένο ματς με συναρπαστική εξέλιξη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Σίγουρα για μας ήταν μια σημαντική νίκη γιατί είχαμε χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Εκτός από τους δύο βαθμούς είναι και μια ένεση αυτοπεποίθησης για τους παίκτες μας. Όμως σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Β’ Εθνικής πρέπει πλέον να αφοσιωθούμε στο επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό».