Όλα πήγαιναν… πρίμα στο Μπραχάμι για την Νίκη Αμαρουσίου μέχρι τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν και προηγήθηκε με 21-28 επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, ώσπου αίφνης ο Γιώργος Κωλέτσης και οι παίκτες του έβλεπαν το έδαφος να πέφτει «κάτω από τα πόδια τους». Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ανατροπή, για να προηγηθούν κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου μέχρι και με 15 πόντους, με τον Έλληνα κόουτς να προβληματίζεται και να ψάχνει στον πάγκο του τη λύση που θα άλλαζε και πάλι τον ρουν της αναμέτρησης.

Η «έμπνευσή» του, ήταν να ρίξει στα «βαθιά» τρεις νεαρούς παίκτες του. Πρόκειται για τους Γιάννη Τσέκενη, Κώστα Μαύρο και Θωμά Θωμόπουλο. Ποια είναι τα δύο κοινά τους; Και οι τρεις είναι 19 ετών, ενώ προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Με τον Μίλος Παβλίσεβιτς να κρατά ζωντανές τις λίγες, όπως φαινόταν σε εκείνο το σημείο, ελπίδες για την ομάδα του, οι «πιτσιρικάδες» έδωσαν στους υπολοίπους το «σύνθημα» για την τελική αντεπίθεση.

Σε αυτήν, αφού αρχικά η Νίκη μείωσε κατά το ήμισυ στη λήξη της τρίτης περιόδου (58-51), συνέχισε μέχρι να προηγηθεί με 58-59 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Ακολούθησε ένα τρομερό «θρίλερ», με τους γηπεδούχους να προηγούνται ένα λεπτό πριν τη λήξη με 69-67. Ήταν η ώρα του Παντελή Κυπριτζόγλου. Ο πολύπειρος φόργουορντ πήρε την ευθύνη πάνω του και, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων στα 23.6″ πριν το φινάλε, ολοκλήρωσε την «ολική επαναφορά» της ομάδας των Βορείων Προαστίων.

Έπρεπε πριν το σουτ του, βέβαια, να προηγηθεί η ιδέα του τεχνικού του, με τη μαχητικότητα των «μικρών» και την ποιότητα του Παβλίσεβιτς να έχουν κάνει τη διαφορά για την Νίκη, φτάνοντας σε έναν θρίαβο και παίρνοντας προβάδισμα απέναντι σε μία ομάδα που επίσης έχει το στόχο της παραμονής και καθιέρωσης στην κατηγορία.