Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οι δύο ομάδες είχαν βγάλει… μάτια, ούσες ασυναγώνιστες στον πρώτο βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής και δημιουργώντας ένα άκρως ενδιαφέρον δίδυμο που προσέφερε «σκορ και θέαμα». Η εξαιρετική τους παρουσία συνεχίζεται και στη Β’ Εθνική φέτος, με τη μία ομάδα να έχει ενισχυθεί με «ηχηρές» μεταγραφές και να αναζητεί… εκδίκηση για τις δύο περσινές ήττες στα μεταξύ τους ματς.

Αίολος Αστακού και ΑΕΛ, στο γαϊτανάκι που έχει αρχίζει να «ξετυλίγεται» στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, έχουν ξεχωρίσει σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και βρίσκονται αήττητες στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-0. Ο πρώτος, άλλωστε, ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Α2, αλλά φαίνεται πως και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξέρει τη «συνταγή» της επιτυχίας για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι είχαν καθυστερήσει να πατήσουν παρκέ λόγω των υποχρεώσεων του Νίκου Τσούτσου με την Εθνική Ενόπλων.

Η πρώτη τους συνάντηση, βέβαια, αργεί ακόμη. Για να φτάσουμε μέχρι το παιχνίδι του Αστακού, θα περάσουν άλλες τρεις δοκιμασίες για τις δύο ομάδες, για να αναμετρηθούν «αλώβητες» στις 13/12, όταν και έχει προγραμματιστεί το ματς αυτό. Μένει μέχρι τότε, να αποδείξουν ότι είναι όντως οι ισχυροί της υπόθεσης, ώστε να συνεχίσουν την… επέλασή τους από την τέταρτη τη τάξει κατηγορία και να μεταφέρουν το μεταξύ τους σπουδαίο αγώνα στη Β’ Εθνική, ώστε να τον μετατρέψουν σε ένα αξιοσημείωτο ντέρμπι του Βορρά.