Η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Νίκου Πέττα στην αναμέτρηση Έσπερος ΑΟΠΑ – Ψυχικό, αλλά και από το νέο… μπέρδεμα στην “ουρά” της βαθμολογίας. Αυτά και άλλα πολλά στο Top 5 της 21ης αγωνιστικής, όπως την αποκρυπτογράφησε το basketblog.gr.

Πέττα-ξε στην Πάτρα

Η εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ αποτελούσε αγώνα “must win” για το Ψυχικό προκειμένου να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη και παίρνοντας από νωρίς διαφορά ασφαλείας δεν δυσκολεύτηκε να προσθέσει στο ενεργητικό της ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα. Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε τον Νίκο Πέττα, ο οποίος σκοράροντας τους μισούς πόντους του Ψυχικού (37/74) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής όχι μόνο της ομάδας του, αλλά της 21ης αγωνιστικής στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής.

Το κρισιμότερο δεκαπενθήμερο

Η ΑΕΚ παρέμεινε σε -2 από την κορυφή μετά και το πέρας της 21ης αγωνιστικής, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει βάσιμα πως θα είναι αυτή η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα. Έτσι, είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να πετύχει το απόλυτο μέχρι το φινάλε της σεζόν προκειμένου να παραμείνει “ζωντανή” στη μάχη του τίτλου. Γι αυτό το λόγο οι επόμενες δύο αγωνιστικές είναι οι πλέον κρίσιμες. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που η “Ένωση” κάνει “γκέλα“, τότε τα μπαράζ ανόδου θα είναι πιο κοντά από ποτέ…

Κοιτάει ψηλά

Έφτασε ένα βήμα από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά το “ξέσπασμα” της στις τελευταίες αγωνιστικές την έχουν φέρει σε απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο λόγος για την Ένωση Ιλίου, η οποία επικράτησε εντός έδρας (και) του Χολαργού (81-69) και, πλέον, κοιτάζει πιο έντονα την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, παρά τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Η τελευταία της (;) ευκαιρία

Η εντός έδρας νίκη επί του Πανερυθραϊκού είναι σκέτο… χρυσάφι για τη Χαλκίδα, η οποία έδειξε σημάδια ζωής σε έναν ακόμα “τελικό”. Οι νεοφώτιστοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη χαλαρότητα των “κόκκινων” στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα πήραν το δίποντο. Πλέον, καλείται να πάρει το δίποντο απέναντι στο Πέραμα και, εν συνεχεία, να κερδίσει τον Αετό εντός έδρας προκειμένου να παραμείνει στο κόλπο της παραμονής.

Σε τεντωμένο σκοινί

Μπορεί να βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά η παραμονή στην κατηγορία μόνο δεδομένη δεν είναι για τη Νήαρ Ηστ. Η ομάδα της Καισαριανής έχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική, ενώ στη συνέχεια υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό σε ένα “must win” παιχνίδι προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες εν όψει των τελευταίων αγωνιστικών. Τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα και οι “κόκκινοι” πρέπει να αποδείξουν πως άδικα βρίσκονται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία.