Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αργεί ακόμα να ξεκινήσει (το πρώτο τζάμπολ γίνεται στις 14/10), αλλά το απόλυτο… χάος εξακολουθεί να υπάρχει. Τι κι αν όλες οι ομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους;

Η φετινή χρονιά αναμένεται να κυλήσει με πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες και αντιξοότητες από την περσινή (κάθε πέρσι και καλύτερα λέμε, πλέον) αφού η αβεβαιότητα κυριαρχεί.

Η απομάκρυνση του Γιάννη Κάρδαρη από το Πέραμα (“Αποχώρηση – σοκ στο Πέραμα”) και οι μετασεισμικές δονήσεις (“Στον “αέρα” το Πέραμα”) που προκλήθηκαν με την αποχώρηση του Ντίνου Καλαμπάκου από την τεχνική ηγεσία των “κόκκινων”, αρχικά, και όλων των παικτών που υπήρχαν στο ρόστερ, εν συνεχεία, φέρνουν την ομάδα των νοτίων προαστίων μπροστά σε ένα… γκρεμό.

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα αποτελεί ένα ερώτημα που είναι δύσκολο (έως αδύνατο) να απαντηθεί αυτή τη στιγμή αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στο στρατόπεδο του Περάματος. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να θυμίζει την ομάδα που αγωνιζόταν στην Α2 παλεύοντας μέχρι τέλους για την παραμονή της στην κατηγορία.

Πηγαίνοντας λίγο πιο νότια, και πιο συγκεκριμένα στο Άργος, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την τοπική ΑΕΚ, η οποία παραμένει ανησυχητικά ανενεργή. Προπονητής και παίκτες δεν υπάρχουν, διοίκηση που να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να πάρει πρωτοβουλίες δεν υπάρχει, οπότε…

Οι “κιτρινόμαυροι” πέρασαν και αυτοί με τη σειρά τους στο απόλυτο σκοτάδι μέσα σε λίγους μόλις μήνες αφού χρηματοδότες δεν υπάρχουν για να τους στηρίξουν.

Οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό όντας αβοήθητες από την ομοσπονδία και παλεύοντας μόνες τους. Μπορεί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να δήλωσε στην κλήρωση των πρωταθλημάτων την περασμένη Δευτέρα (27/08) πως “το ελληνικό μπάσκετ είναι καλά θεμελιωμένο”, αλλά η αλήθεια είναι πως μόνο έτσι δεν έχουν τα πράγματα.

Σε σημείο που το σύννεφο της αβεβαιότητας αρχίζει (επικίνδυνα) να εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας προκαλώντας ερωτηματικά όχι για το ποιες ομάδες θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν, αλλά για το πόσες ομάδες θα αντέξουν μέχρι τέλους… Οψόμεθα…