Η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού η “μάχη” της “ουράς” μοιάζει να… “ανάβει” μετά τις νίκες που πέτυχαν Δούκας και Κρόνος Αγ. Δημητρίου. Και στην κορυφή, πάντως, η κατάσταση μόνο… ξεκάθαρη δεν είναι. Το basketblog.gr σάς παρουσιάζει πέντε στοιχεία από την 13η αγωνιστική που τράβηξαν την προσοχή μας.

Ανεβαίνει το όριο

Οι νίκες που πέτυχαν Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Δούκας ήταν… αρκετές για να περιπλέξουν σημαντικά την κατάσταση στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο Νότου. Κι αυτό γιατί, πλέον, ο πήχης παραμονής έχει ανέβει σημαντικά αφού ακόμα και ομάδες όπως ο Χολαργός δεν νιώθουν τόσο άνετα. Η έναρξη του δεύτερου γύρου βρίσκει πολλές ομάδες να βρίσκονται στο “κόκκινο” αφού κάθε αγωνιστική τα δεδομένα αλλάζουν.

Ο παλιός και ο νέος

Η επιστροφή του Γιάννη Γιαννούλη στη δράση συνδυάστηκε με ένα σπουδαίο “διπλό” για τον Δούκα. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου άλωσε τη Χαλκίδα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε, πέρα από τη βοήθεια των “παλιών” και πιο έμπειρων παικτών, και τη συνεισφορά του Πάνου Φιλιππάκου, ο οποίος, αν και είναι μόλις 18 ετών, αποδεικνύει κάθε Κυριακή πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον των “μπλε”.

Δείχνει τα δόντια του

Η εκτός έδρας δοκιμασία με τον Πανερυθραϊκό αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό τεστ για τον Αετό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι νεοφώτιστοι γνώριζαν καλά πως εφόσον ήθελαν να διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για άνοδο στην Α2, θα έπρεπε να πάρουν το “διπλό”. Όπερ και εγένετο. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου επικράτησε με 67-53 και, πλέον, δείχνει ικανή για όλα…

Δεν το παρατάει…

Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων για την παραμονή τους στην κατηγορία είναι άπαντες στο στρατόπεδο του Κρόνου Αγ. Δημητρίου. Οι “κόκκινοι” κέρδισαν τον “τελικό” απέναντι στον Έσπερο ΑΟΠΑ και δήλωσαν “παρών” στη μάχη της “ουράς”. Το έργο των παικτών του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πετάξουν λευκή πετσέτα.

Όσο ζει, ελπίζει

Με εμφατικό τρόπο προσπέρασε το εμπόδιο του Χολαργού ο Αμύντας. Οι “πορτοκαλί” άφησαν για τα καλά πίσω τους την ήττα από το Ψυχικό και επικρατώντας των νεοφώτιστων με 91-53 απέδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Χρόνος υπάρχει για να κάνουν την… ανατροπή στην κορυφή, όπως δήλωσε χθες στο basketblog.gr ο Γιάννης Καραμαλέγκος. Τι λέτε; Προλαβαίνουν;