Οι γηπεδούχοι είχαν… την τιμητική τους αυτή την Κυριακή στο πρωτάθλημα του ομίλου Βορρά της Β’ Εθνικής. Κάτι που έφερε ακόμα μεγαλύτερο συνωστισμό την “ουρά” της βαθμολογίας καθώς οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού… αυξήθηκαν. Η μάχη της σωτηρίας και άλλα πολλά στο Top 5 της 16ης αγωνιστικής στον όμιλο Βορρά, όπως τα είδε το basketblog.gr.

Πήρε… ανάσα

Οι τελευταίες ήττες είχαν φέρει τον Ιωνικό Ν.Φ. σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη, πάντως, έκανε το καθήκον της απέναντι στη ΜΕΝΤ επικρατώντας με 80-70. Έτσι, διατηρήθηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και εξακολουθεί να αισθάνεται… ασφάλεια αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση

Αιγάλεω και Στρατώνι αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με στόχο την σωτηρία, αλλά στην πορεία (απ)έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Όπερ και εγένετο. Οι δύο τους βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος αποδεικνύοντας πως… τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ.

Καταρρέει

Ακόμα μία ήττα για τη ΜΕΝΤ, η οποία εσχάτως δείχνει σημάδια αποσύνθεσης. Οι “κυανόλευκοι” χάνουν σταθερά έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα με αποτέλεσμα να βρίσκονται, πλέον, στην προτελευταία θέση και να… φλερτάρουν με τον υποβιβασμό. Η συνέχεια είναι δύσκολη για την ομάδα του Σωτήρη Νικολαϊδη, ο οποίος καλείται να βρει τρόπους να αντιστρέψει το κλίμα και να κρατήσει τον ιστορικό σύλλογο στη Β’ Εθνική.

Θα πέσουν κορμιά

Η μάχη της “ουράς” έχει “φουντώσει” για τα καλά αφού οι… μνηστήρες για την παραμονή έχουν αυξηθεί μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Κι αυτό γιατί μετά τις συνεχόμενες ήττες που μετρά, το Ανατόλια έχει μπει… σε περιπέτειες. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στο όριο και ψάχνουν εναγωνίως τις νίκες που θα τους κρατήσουν στην κατηγορία.

Πρώτος χωρίς προβλήματα

Ακόμα μία αγωνιστική ανήκει στην ιστορία και βρίσκει τον Ηρακλή να παραμένει σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα. Ο “Γηραιός” επικράτησε άνετα του Ανατόλια και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει ικανή να παραμείνει στο ρετιρέ μέχρι το φινάλε της σεζόν.