Η δεύτερη φετινή ήττα της ΑΕΚ αποτέλεσε αναμφισβήτητα την είδηση της 15ης αγωνιστικής. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, ο οποίος πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση “έδειξε τα δόντια” του. Όπως είναι φυσιολογικό, το “στραβοπάτημα” της “Ένωσης” βρίσκεται στο Top 5 αυτής της εβδομάδας, όπως επίσης η συγκλονιστική μάχη που γίνεται στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα.

Μεθυσμένη πολιτεία

Αν στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου υπήρχε ένα ματς το οποίο αντιμετώπιζαν με το ελάχιστο δυνατό άγχος, αυτό δεν ήταν άλλο από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Κι όπως αποδείχθηκε βγήκε σε καλό στον Αλέξανδρο Παρασκευόπουλο και τους παίκτες του. Οι “κόκκινοι” ξεπέρασαν τις απουσίες, την ψυχολογική πίεση και τη… βαθμολογική διαφορά που τους χωρίζει φτάνοντας στην τελική επικράτηση χάρη στο εύστοχο τρίποντο του Βασίλη Δολιανίτη. Έτσι, αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία και μαζί έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να πετάξουν λευκή πετσέτα.

Η μεγάλη ευκαιρία

Η ήττα της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την άνετη νίκη επί του Περάματος έφερε το Ψυχικό να… απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας γνωρίζει, όμως, ότι το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Αετό είναι κάτι παραπάνω από κομβικό για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “κυανέρυθροι” παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για άνοδο στην Α2 και κόντρα στην ομάδα των βορείων θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να πάρουν τη νίκη. Σε περίπτωση, όμως, που έρθει το “διπλό” για το Ψυχικό, τότε ο δρόμος προς την Α2 κατηγορία θα γίνει λιγότερο… δύσβατος.

Αναγεννιέται (;) με Καρακώστα

Λίγες ημέρες πριν, η Χαλκίδα έμοιαζε να κάνει σχέδια για την επόμενη σεζόν και την παρουσία της στη Γ’ Εθνική. Η πρόσληψη του Φώτη Καρακώστα δείχνει, όμως, να αλλάζει τα δεδομένα στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων. Η Χαλκίδα ξεκίνησε στην εποχή Καρακώστα με ένα σπουδαίο “διπλό” επί του Έσπερου ΑΟΠΑ και, πλέον, υποδεχόμενη τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2Χ2 και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για σωτηρία.

“Λυγίζει” από την κούραση

Μέχρι το φινάλε του α’ γύρου, ο Πανερυθραϊκός έδειχνε ικανός να πετύχει μία μεγάλη έκπληξη. Ήτοι να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή του στην Α2 κατηγορία. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες, όμως, έχουν αφήσει αρκετά πίσω την ομάδα των βορείων προαστίων στη μάχη της κορυφής. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν φέρνει, όμως, κατήφεια ή προβληματισμό στους κόλπους του Πανερυθραϊκού καθώς στόχος ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Και απ ότι φαίνεται θα επιτευχθεί άνετα.

Μπλέκει η Νήαρ Ηστ

Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα της Νήαρ Ηστ, σε συνδυασμό με τις σπουδαίες νίκες των Κρόνου Αγ. Δημητρίου και Χαλκίδας, την έφεραν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε απόσταση… αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι “κόκκινοι” έχουν χάσει σημαντικό έδαφος τις τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που οφείλεται στην κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι που ακολουθεί με αντίπαλο την Ένωση Ιλίου είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για το συγκρότημα του Τόλη Καρνέση, ο οποίος ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο μίας νέας ήττας.