Η ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής είχε… απ’ όλα. Μεγάλα “διπλά” για Χολαργό και Πανερυθραϊκό, ντεμπούτο με νίκη για τον Μάριο Δεσποτάκη, αλλά και… δύσκολη εντός έδρας νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον Αετό. Αυτά και άλλα πολλά στο Top 5 της χθεσινής ημέρας, όπως τα είδε το basketblog.gr.

Βομβαρδισμός!

Το έργο του Χολαργού στην Πάτρα απέναντι στον Έσπερο ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι “μπλε” άρχισαν να… “πυροβολούν” το αντίπαλο καλάθι μετά το 13ο λεπτό, οπότε και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 29-21. Πέντε διαδοχικά τρίποντα, αλλά και μία άμυνα που “τσάκιζε κόκκαλα” ήταν στοιχεία ικανά να αλλάξουν άρδην τον ρυθμό του αγώνα και να δώσουν στον Χολαργό αέρα είκοσι πόντων (51-31) με τη λήξη του πρώτου μέρους. Από εκεί και πέρα, οι νεοφώτιστοι διαχειρίστηκαν άψογα ο προβάδισμά τους και σκοράροντας κατά ριπάς πήραν μία μεγάλη (σε σημασία, αλλά και ουσία) νίκη.

Ιδανικό ντεμπούτο

Η πρώτη παρουσία του Μάριου Δεσποτάκη συνοδεύτηκε με νίκη (η πρώτη μετά από τρεις σερί ήττες) για την Ένωση Ιλίου. Οι “μπλε” λίγο έλειψε να “αυτοκτονήσουν”, αλλά έχοντας ψυχραιμία στο τελευταίο λεπτό πήραν μία υπερ-πολύτιμη νίκη (89-85). Πλέον, ο 40χρονος προπονητής έχει μπροστά του ένα μήνα προκειμένου να δουλέψει σκληρά με την ομάδα του και να μάθει πρόσωπα και πράγματα καθώς η επόμενη επίσημη υποχρέωση του Ιλίου για το πρωτάθλημα είναι… το 2013, ελέω… ρεπό αυτή την Κυριακή.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Μειωμένο μπάτζετ, χαμηλωμένος πήχης, αλλά στην Ερυθραία δεν δείχνουν να επηρεάζονται από όλα αυτά. Οι “κόκκινοι” άλωσαν την έδρα του Αμύντα Δάφνης (73-77) δείχνοντας πως κάθε Κυριακή ξεπερνούν τα όριά τους και μπορούν να εξελιχθούν σε εν δυνάμει διεκδικητές της ανόδου. Χωρίς φανφάρες και “μεγάλα” λόγια, η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση βαδίζοντας στα σωστά μονοπάτια.

Αν έχεις Πολυτάρχου… διάβαινε

Η μέτρια ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αετό και να διατηρήσει το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα. Η “Ένωση” απέδειξε για ακόμα μια φορά πως στο φετινό πρωτάθλημα δύσκολα θα βρεθεί ομάδα που να την κερδίσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Μιχάλης Πολυτάρχου δείχνει να είναι ο go to guy όταν τα πράγματα… δυσκολεύουν.

Ποιος να τους το λεγε

Πριν την έναρξη της σεζόν, οι άνθρωποι του Ψυχικού είχαν ορίσει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Και όχι άδικα, αν αναλογιστούμε πως οι “κυανοκίτρινοι” προβιβάστηκαν στη Β’ Εθνική λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μετά το πέρας της ένατης αγωνιστικής, όμως, η ομάδα των βορείων προαστίων βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ετοιμάζεται… για το ντέρμπι κορυφής απέναντι στην ΑΕΚ, στο μεγαλύτερο παιχνίδι της Ιστορίας της.