Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου “μαθήτευσε” στο “σχολειό” της Νέας Φιλαδέλφειας, ήτοι στα Τμήματα Υποδομής της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και συμμετείχε στις δραστηριότητες της ΚΑΕ ΑΕΚ στη Ζωφριά.

Ο 22χρονος γκαρντ της Χαλκίδας, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Τμήμα της Νομικής, μίλησε στη “ΩΡΑ των σπορ” για την σαββατιάτικη εμπειρία του απέναντι στην πρώην ομάδα του.

-Πώς ήταν η “επιστροφή” στη Ζωφριά;

“Ομολογώ, ότι ένιωσα λίγο περίεργα. Παρά το γεγονός ότι είχαμε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και στον πρώτο γύρο, με δεκάδες οπαδούς της στην εξέδρα, αλλά και αρκετούς Χαλκιδαίους που ήλθαν βεβαίως χάρη στην ΑΕΚ, χθες (προχθές) ήταν περίεργα. Νιώθω δυνατά συναισθήματα για την ΑΕΚ. Ο καθένας νιώθει κάπως έτσι όταν παίζει με αντίπαλο την ΑΕΚ. Πόσω μάλλον όταν έχει φορέσει κανείς τη φανέλα της. Ξέρετε… Ήταν πολύ όμορφα όταν ξαναείδα τον Φαλέκα, τον Δέσπο, τον Τζόλο, τον Τσαπρούνη, που είχα συμπαίκτες μέχρι πριν από κάποιο καιρό. Όταν ασπάστηκα τον πρώην προπονητή μου”.

-Έχουμε την αίσθηση ότι μιλάς ως οπαδός της ΑΕΚ, ή κάνουμε λάθος;

Μα, είμαι οπαδός της ΑΕΚ! Δεν ήμουν, αλλά έγινα… Κι αυτό νομίζω είναι εξίσου σημαντικό. Η εμπειρία μου στα Τμήματα Υποδομής, αλλά και η προώθησή μου στην επαγγελματική ομάδα αποδείχθηκαν αρκετά για να μπολιαστώ με την ιδέα της ΑΕΚ. Δεν ήταν και δύσκολο. Δεν θες πολύ για να γίνεις “Ενωσίτης”. Εγώ αυτό κατάλαβα. Αρκεί να σας πω, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής (προχθεσινής) αναμέτρησης και ενώ καθόμουν στον πάγκο της Χαλκίδας, κάποιες φορές έβαζα την μπλούζα μου στο στόμα για να κρυφτώ, καθώς… τραγούδαγα κι εγώ τα συνθήματα των οπαδών της ΑΕΚ!

-Πώς ένιωσες όταν ήλθε η ώρα να παίξεις;

Ο προπονητής μού είπε “Δημήτρη, μπες…”. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ πολλά πράγματα. Ήδη ένιωθα τόσα μπαίνοντας στη Ζωφριά. Όσο επαγγελματίας κι αν είσαι, υπάρχουν και στιγμές, που τα συναισθήματα σε ξεπερνούν. Όταν μπήκα στο παρκέ βρήκα αντίπαλό μου, τον Βαγγέλη Τζόλο. Ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα. Για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι ο Βαγγέλης είναι ένα μεγάλο ταλέντο, που αξίζει η ΑΕΚ να τον προσέξει. Όπως αξίζει να προσέξει και τον προπονητή της. Ο κύριος Ζιάγκος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα για όσα μου προσέφερε και την ευκαιρία που μου έδωσε να ενταχθώ στην μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ, αποτελεί “προίκα” για τον σύλλογο. Ήταν πολύ σημαντική η κίνηση των διοικούντων την εφετινή ΑΕΚ να τον πάρουν προπονητή. Θεωρώ, ότι πρέπει να στηριχτεί. Είμαι βέβαιος, ότι χάρη στην προσωπικότητα και τις γνώσεις του θα φτάσει την ΑΕΚ εκεί που πρέπει”.

-Σε αντίθεση με τον αγώνα της Κανήθου δεν είχε πολύ κόσμο χθες (προχθές) η ΑΕΚ.

“Είναι γεγονός ότι περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όμως, κι αυτοί οι λίγοι δημιούργησαν ατμόσφαιρα. Η δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ είναι γνωστή. Κάποια στιγμή είπα στον έφορό μας “βλέπεις πώς είναι…”. Τι να πω; Έκσταση. Θα ήταν ευχής έργον κάποια στιγμή να επιστρέψω και να φορέσω την φανέλα της ΑΕΚ, πιο έτοιμος πια, να ανταποκριθώ. Όνειρο ζωής. Να σας πω και κάτι άλλο όμως; Καταλαβαίνω τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα ότι η “Βασίλισσα” του ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό στην χώρα μας, η ομάδα που έμαθε μπάσκετ τον Έλληνα, βρίσκεται στη Βήτα Εθνική”.

-Δικαιολογείς την απουσία του λοιπόν

“Την δικαιολογώ. Από την άλλη βέβαια πρέπει να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα. Όπως είχε κάνει και στην Κάνηθο. Τώρα, τον έχει ανάγκη όσο ποτέ η ομάδα. Και ξέρω ότι θα την στηρίξει, όσο περνάνε οι αγώνες και η ανάγκη για την πρωτιά στον όμιλο θα γίνεται απαιτητή”.

-Πώς είδες την ΑΕΚ;

“Ήταν καταφανώς ανώτερη και μας νίκησε δίκαια. Βέβαια, δεν έπιασε την ίδια καλή απόδοση με το ματς του πρώτου γύρου. Θεωρώ, ότι ήταν επηρεασμένη από την ήττα στον Κρόνο. Φάνηκε αυτό κυρίως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κάπου στην τρίτη περίοδο. Τελικά, έσφιξε την άμυνά της και έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση. Δεν πιστεύω, ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από δω και πέρα. Θα κάνει εννιά νίκες και θα κατακτήσει την πρωτιά ανόδου στην Α2″.

-Είναι αλήθεια, ότι πιστεύατε στη νίκη επί της ΑΕΚ; Με αφορμή και την ήττα της ΑΕΚ στον Άγιο Δημήτριο, το συζητάγατε οι παίκτες, στα αποδυτήρια, στο πούλμαν;

“Καταρχήν είναι αυτονόητο, ότι κανείς δεν ξεκινά ένα ματς για να χάσει. Όταν μπαίνεις μέσα θες να κερδίζεις όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Είναι γεγονός ότι το συζητάγαμε! Δεν το πολυπιστεύαμε όμως. Αποδείχθηκε και στο παρκέ, ότι υπήρχε διαφορά δυναμικότητας. Σας είπα και προηγουμένως. Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πιο δυνατή στην πορεία. Δεν θα κάνει άλλη ήττα. Έκανε δύο ήττες. Συμβαίνει. Όλοι οι παίκτες άλλωστε θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ. Το ομολογούν. Δεν είναι κάτι που κρύβεται πια. Δίνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Και η ΑΕΚ δεν περνάει εύκολα απογεύματα. Πιστεύω, όμως, ότι από δω και πέρα, θα επικρατήσει η ανωτερότητα της ΑΕΚ, η οποία έχει ποιότητα και ποσότητα παικτών”.

-Η Χαλκίδα σε αναντιστοιχία με το έμψυχο δυναμικό της δεν τα πάει και τόσο καλά. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον προσπαθείς και συ να πάρεις ευκαιρίες.

“Κοιτάξτε. Εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ο νέος προπονητής μου δίνει ευκαιρίες. Προσπαθώ να τις αρπάξω. Έχω δρόμο μπροστά μου. Το ξέρω. Και δουλεύω. Κάνω και ατομικές με τον Νίκο Μπουντούρη, που του οφείλω, καθώς με έχει βοηθήσει πολύ. Δρόμο έχει και η Χαλκίδα. Είναι γεγονός, ότι η θέση μας στην βαθμολογία μας αδικεί. Είμαστε πολύ καλύτεροι. Από την άλλη, ξέρετε ότι υπάρχουν προβλήματα στον σύλλογο. Ούτε ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Θα το παλέψουμε”.

-Η Χαλκίδα απέκτησε (και τυπικά) και τον πρώην πλέι μέικερ του Φιλαθλητικού, Κανέλλο Γαρμπή. Δεν τον πρόλαβες αντίπαλό σου στο εφηβικό της ΑΕΚ. Ήταν η χρονιά που ήσουν τραυματίας και με δικούς του πόντους η ΑΕΚ, αν και «ασημένια» πρωταθλήτρια, ηττήθηκε δις. Καλός παίκτης;

“Καλός παίκτης… Αλλά αν εγώ ήμουν υγιής και έπαιζα τότε, δεν θα χάναμε δύο φορές από τον Κανέλλο και τον Φιλαθλητικό (γέλια)”.