Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου συνεχίζει την ενίσχυση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, με αυτή τη φορά να προχωρά στην ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας του με τρεις πολύ καλούς προπονητές. Ο λόγος για τους Δημήτρη Τζιάλλα, Γιάννη Κρητικό και Βασίλη Γκούρα που θα κληθούν να βοηθήσουν τον σύλλογο τόσο σε επίπεδο ανδρών όσο και σε επίπεδο τμημάτων υποδομής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΣ Περιστερίου:

«Η ενίσχυση του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απαρχή της συνεργασίας της με τους προπονητές Δημήτρη Τζιάλλα, Γιάννη Κρητικό και Βασίλη Γκούρα.

Δημήτρης Τζιάλλας

Για τον Δημήτρη Τζιάλλα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις… Το όνομα του είναι συνυφασμένο με τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου και ειδικά την παραγωγική διαδικασία μέσω των ακαδημιών, ενώ το Περιστέρι αποτελεί τον τόπο που γεννήθηκε κι ανδρώθηκε.

Ο Δημήτρης Τζιάλλας υπήρξε μέλος της κυανοκίτρινης οικογένειας από το 1979, αρχικά ως παίκτης, ξεκινώντας την παράλληλη ενασχόληση του με την προπονητική τρία χρόνια αργότερα.
Από τότε εργάστηκε ως coach όλων των τμημάτων (σ.σ. παιδικό, εφηβικό, ανδρικό), είτε ως συνεργάτης στην πρώτη ομάδα των Ντράγκαν Σάκοτα, Αργύρη Πεδουλάκη και Θανάση Σκουρτόπουλου. Η συνεργασία του με το Περιστέρι διακόπηκε… προσωρινά, όταν μετακόμισε στον Ολυμπιακό ως συνεργάτης των Ηλία Ζούρου και Ντράγκαν Σάκοτα, ωστόσο το 1995 γύρισε στον ΓΣΠ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2015.
Μετά την περσινή του αποχώρηση για προσωπικούς λόγους, σήμερα, επιστρέφει και πάλι στην ομάδα της καρδιάς του αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αρχιπροπονητή των Ακαδημιών του συλλόγου μας.

Γιάννης Κρητικός
Ο Γιάννης Κρητικός αποτέλεσε προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας των Ακαδημιών του Περιστερίου. Γέννημα-θρέμα της πόλης μας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την κυανοκίτρινη φανέλα σε ηλικία 9 ετών. Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, ενώ εξακολουθεί να είναι ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής που έπαιξε με την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, όντας 17 χρονών.
Το 2001 ο Γιάννης Κρητικός αποχώρησε από τον ΓΣΠ ως παίκτης και σήμερα επιστρέφει ως προπονητής, καθώς αναλαμβάνει υπεύθυνος σκάουτινγκ στην Ανδρική ομάδα, αλλά κι αυτό του συνεργάτη στην εφηβική.
Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε αυτό το νέο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που, μετά από 15 χρόνια, επιστρέφω στον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου, όπου ανδρώθηκα μπασκετικά.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον κόουτς Νίκο Καραγιάννη για την ευκαιρία που μου έδωσαν και υπόσχομαι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους».

Βασίλης Γκούρας
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου καλωσορίζει, τέλος, Βασίλη Γκούρα, ο οποίος μετά από μια 14ετη παρουσία του στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, πλέον ανήκει στο τεχνικό επιτελείο των Ακαδημιών μας.
Ο 46χρονος τεχνικός ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ σε ηλικία 10 ετών από τον Αμύντα, όπου υπήρξε παίκτης και προπονητής του συλλόγου του Υμηττού.
Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Κένταυρο Δάφνης, το 2002 εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό όπου δούλεψε μέχρι και το καλοκαίρι του 2016.

Ο ΓΣΠ εύχεται υγεία και επιτυχίες στους τρεις προπονητές, ενώ παράλληλα ευχαριστεί τους επερχόμενους Γιάννη Θεολογίτη, Δημήτρη Ραρή και Μπάμπη Ψαράκη για την προσφορά τους στον σύλλογό μας κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16».