Ο Αργοναύτης Καλαμαριάς πέτυχε μεγάλη νίκη απέναντι στο Άργος Ορεστικό με 74-85, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Τσούρμας φρόντισε να… προσγειώσει άμεσα τους παίκτες του, μιας και υπενθυμίζει στις δηλώσεις του πως στόχος είναι η παραμονή. Ασφαλώς, η νίκη της πρεμιέρας τον άφησε ικανοποιημένο, ενώ προειδοποίησε πως το σύνολο του δε θα είναι εύκολο για κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικότερα, ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Τσούρμας, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Οι πρεμιέρες όπως είναι γνωστό σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, είναι πάντα δύσκολες και περίεργες μπορώ να πω με πολλές εκπλήξεις. Έχουμε μια ομάδα με την οποία άλλα παιχνίδια έχουμε σημαδέψει να κερδίσουμε γιατί ο στόχος μας είναι καθαρά να σωθούμε μιας και έχουμε αρκετά χαμηλό μπάτζετ για την κατηγορία και η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι μέσα στο Άργος δεν το βλέπαμε πολύ για νίκη αλλά φυσικά δεν θα αφήσουμε κανένα παιχνίδι χωρίς να το παλέψουμε.

Έτσι κάναμε και σήμερα. Μας μπήκαν κάποια σουτ, είχαμε κάποιες καλές επιλογές στην πίεση του αντιπάλου. Η ομάδα μας αποτελείται από πέντε έμπειρους και εφτά «πιτσιρικάδες» με τους πρώτους να αντέχουν και αυτός ήταν και ο στόχος μας για να μπορούν μέσα σε τέτοιες έδρες που πιστεύω ότι δεν θα περάσουν πολλές ομάδες από εδώ, να αντέχουν και με την ποιότητά τους να έχουν τον Αργοναύτη μέσα στο παιχνίδι. Αυτό έγινε και σήμερα. Είχαμε την τύχη να μας μπουν κάποια μεγάλα σουτ και να φύγει η διαφορά, με την ψυχολογία του αντιπάλου να πέφτει και ταυτόχρονα την δικιά μας να ανεβαίνει και τελικά να φύγουμε νικητές από μια έδρα που το ξαναλέω, δύσκολα θα περάσουν οι ομάδες από εδώ πέρα. Οι κόσμος που γεμίζει το γήπεδο και δίνει ώθηση στην ομάδα του Άργους, είναι μπασκετικός κόσμος, είναι καλή έδρα, καλός κόσμος χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους και δεν έχει καμία σχέση με κάποια  παρατράγουδα που συμβαίνουν σε άλλα γήπεδα».

πηγή photo: Fouit.gr