Φουλ… των ανακατατάξεων ήταν η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής καθώς η εκτός έδρας επικράτηση του Φίλιππου Βέροιας επί του Ηρακλή άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα στην κορυφή. Κάτι που, όμως, ισχύει και για την ουρά, εκεί όπου ο Ιωνικός Ν.Φ. πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Διαβάστε το Top 5 αυτής της αγωνιστικής, όπως το είδε το basketblog.gr

Το πρώτο φαβορί

Η εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στον Ηρακλή ήταν το πλέον κρίσιμο κριτήριο για τον Φίλιππο Βέροιας στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Α2. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ό,τι ευκαιρία της έδωσε ο “Γηραιός” και περιορίζοντάς τον σε 67π. ενεργητικό, πέτυχε την σπουδαιότερη νίκη της σεζόν. Πλέον, η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια του Φίλιππου Βέροιας, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί και να διατηρηθεί σε θέση ισχύος.

Ώρα να… σηκωθεί

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Μεταμόρφωση Βόλου (εκτός) και Φίλιππο Βέροιας (εντός) έφεραν αυτόματα τον Ηρακλή σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την μάχη της κορυφής. Οι “κυανόλευκοι” αντιμετωπίζουν την προσεχή Κυριακή το Αιγάλεω στην Αθήνα γνωρίζοντας καλά πως σε περίπτωση που το κακό… τριτώσει, τότε θα χάσουν κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Γι αυτό πάνε στο παιχνίδι με το “Σίτι” όντας κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι να πάρουν το “διπλό”.

Έστω κι έτσι, κάνει τη διαφορά…

Ο Ιωνικός Ν.Φ. δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Ανατόλια, αφού ενδεχόμενη ήττα θα έβαζε την ομάδα του Σπύρου Σταθούλη σε πολύ δύσκολη θέση. Οι “κυανόλευκοι” στηρίχθηκαν επιθετικά στον Γιάννη Μαυραγάνη, ο οποίος επέστρεψε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και στον… Αλέξη Τσακιρίδη. Ο “Τσάκι” μπορεί να μην έχει τη φυσική κατάσταση για να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί, όμως, να αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της κατηγορίας. Κάτι που απέδειξε και την Κυριακή με τους 19π. που σημείωσε…

Τετέλεσται;

Στον α’ γύρο η ΜΕΝΤ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής. Πλέον, όμως, αποτελεί σκιά του εαυτού της με αποτέλεσμα να δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Η συντριβή από το Στρατώνι (84-58) αποτελεί το τελευταίο… παράδειγμα, με την ομάδα της Τούμπας να προετοιμάζεται, επί της ουσίας, για την επόμενη σεζόν που θα την βρει στη Γ’ Εθνική αφού, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αποτραπεί το μοιραίο.

Δεν τα παρατά

Η παρουσία του Ιωνικού Ιωνίας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα είναι φυσιολογικό να τον έχει μετατρέψει σε Νο1 φαβορί για τον υποβιβασμό. Και όχι άδικα από τη στιγμή που δεν έχει πείσει πως μπορεί να πετύχει συνεχόμενες νίκες και να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως στο στρατόπεδο των νεοφώτιστων θα πετάξουν λευκή πετσέτα, κάτι που απεδείχθη και απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο, τον οποίο κέρδισαν με 62-59. Έτσι, αν και δεν έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους, εξακολουθούν να παλεύουν κάθε παιχνίδι διατηρώντας στο ακέραιο την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.