Μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής (13/8) τα Φανάρια. Η ομάδα της Νάξου έκανε δικό της τον Σωκράτη Ψαρόπουλο, προσθέτοντας στο ρόστερ της έναν ποιοτικό γκαρντ με μεγάλη εμπειρία από τη Β’ Εθνική.

Ο 29χρονος άσος έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στο ΝΕΟΛ, αντίπαλο του ΑΠΑΣ στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής, έχοντας 41 πόντους σε 4 αγώνες. Ο Ψαρόπουλος ήταν υπεύθυνος και για το πιο απίθανο καλάθι της περσινής χρονιάς στη Β’ Εθνικής, με το τρίποντο που σημείωσε στο φινάλε της αναμέτρησης ΑΕΝΚ – ΝΕΟΛ.

Η ανακοίνωση του ΑΠΑΣ:

«Ο ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Σωκράτη Ψαρόπουλο.

Ο γεννηθείς το 1992 διεθνής guard (έχει φορέσει το εθνόσημο δύο φορές, το 2010 στο FIBA Europe Under-18 Championship και το 2011 στο FIBA Europe Under-20 Championship) έχει ύψος 1.91 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2008-2009 στην Α2 με το Περιστέρι, όπου στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία, στην οποία και αγωνίστηκε τις επόμενες 3 χρονιές.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Φιλαθλητικό, όπου συνέβαλε μαζί με άλλους σπουδαίους παίκτες, όπως τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, στο να κατακτήσει η ομάδα την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2, στη συνέχεια έπαιξε στο Παγκράτι για δύο σεζόν (Α2), στο Περιστέρι (Α2) και στην Καρδίτσα (Α2).

Την σεζόν 2020 – 2021, αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΝΕΟΛ στη Β’ Εθνική, την σεζόν 2019 – 2020 αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με την Νεανική Εστία Μεγαρίδας, ενώ μια χρόνια πριν με την φανέλα του Τρίτωνα.

Καλωσήρθες Σωκράτη!

Σου ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, συλλογικές και ατομικές επιτυχίες!».