Η ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. εκμεταλλεύτηκε τη μεταγραφική περίοδο, όχι όμως για να αλλάξει σημαντικά την ομάδα, αλλά για να προσθέσει ένα ταλέντο στο σύλλογο. Ο λόγος για τον 17χρονο Απόστολο Κόντο, τον εγγονό του θρυλικού ψηλού του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον… συγκάτοικο Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Κόντος έχει ύψος 1.91μ., αγωνίζεται στη θέση “1” και μέχρι πρότινος έπαιξε στα παρκέ της Α’ ΕΣΚΑ με τον Ιωνικό, έχοντας πάντως παραστάσεις και από τη Β’ Εθνική τις σεζόν 2020-19 και 2020-21 με απολογισμό 13 πόντους σε 11 αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επένδυση με παρόν και μέλλον από τη ΦΕΑ που προχώρησε στην απόκτηση του 17χρονου ταλαντούχου Απόστολου Κόντου. Κι αν σε κάποιους το όνομα Απόστολος Κόντος θυμίζει πολλά, να μην απορεί διότι πρόκειται για τον εγγονό του παλαίμαχου διεθνή καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, το όνομα του οποίου φέρει και το γήπεδο που αγωνίζεται ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Οι διοικούντες την ΦΕΑ έχουν αποφασίσει να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην υπόδειξη του Αλέξη Καρατζά, ο οποίος αφού τσέκαρε τον νεαρό ύψους 1μ.91εκ. πλέι μέικερ στο παρκέ άναψε το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η “μετακόμιση” από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στους “κυανέρυθρους”.

Στο σωματείο του Ιωνικού ήταν από το 2010. Αγωνίστηκε στα μίνι με μ.ο. 22 πόντους ανά παιχνίδι και ήταν από τους πρώτους σκόρερ στην κατηγορία. Όπως επίσης και στο παιδικό τμήμα με μ.ο. 38,5 πόντους και στο εφηβικό με μ.ο. τους 30 πόντους ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2019-20 στα 15 του, ο Απόστολος Κόντος αγωνίστηκε στις εθνικές κατηγορίες με το ανδρικό τμήμα του Ιωνικού με προπονητή τον Σπύρο Σταθούλη, καθώς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) με προπονητή τον Γιώργο Ζάχο αυτή τη φορά.

Για τέσσερις μήνες ήταν στα κλιμάκια της εθνικής παίδων, αλλά… κόπηκε στο τουρνουά που θα γίνονταν λόγω ύψους, καθώς δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Απόστολο στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ και του ευχόμαστε να έχει μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες και υγεία».