Ένας παίκτης που συνδέθηκε με την ανοδική πορεία της ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. από την ΕΣΚΑ μέχρι τη Β’ Εθνική, δεν πρόκειται να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα. Ο λόγος για τον Βασίλη Αφαλίδη, τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος θα αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο “Άφα” έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης από την περσινή ομάδα, που αποτελεί -επίσημα- παρελθόν από τη ΦΕΑ. Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις για την παραμονή των ΣτεργιάκηΚαραλευθέρη, Γεωργοπαπαδάκου, Καραχάλιου, ΛίτσουΖήρου και φυσικά του προπονητή Αλέξη Καρατζά.

Η ανακοίνωση της ΦΕΑ:

«Δεν υπάρχουν “αντίο” στον δρόμο μας μεγάλε “Άφα”

Τα τελευταία χρόνια προσέφερε με συνέπεια τις υπηρεσίες του και είχε καθοριστική συμβολή στις επιτυχίες της ΦΕΑ.

Πλέον έφθασε η ώρα του αποχαιρετισμού για τον Βασίλη Αφαλίδη, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες της ομάδας μας, αφού τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και στο παρόν ήταν μέλος της “μπασκετικής οικογένειας” της ΦΕΑ στις ανόδους από την Α’ ΕΣΚΑ έως και σήμερα, στην Β’ εθνική και πλέον τη νέα σεζόν θα αγωνισθεί με τη φανέλα άλλης ομάδας…

Ο Ταυριώτης, ή Σφαγιώτης, όπως προτιμά ο ίδιος, φόργουορντ βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα τόσο εντός του παρκέ με τις ουκ ολίγες εξαιρετικές εμφανίσεις του, όσο και εκτός αυτών με το ήθος του που αποτελούσε παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Η διοίκηση του συλλόγου μας, οι συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο ευχαριστούν τον 29χρονο ύψους 2μ. φόργουορντ για αυτά τα όμορφα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί και του εύχεται καλή συνέχεια. Δεν λέμε βέβαια αντίο, αλλά εις το επανιδείν διότι για εμάς ο Βασίλης Αφαλίδης ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτο μέλος της “μπασκετικής οικογένειας” της ΦΕΑ. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν και θέλουμε να του ευχηθούμε το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια της καριέρας του».